Χαλβάς Φαρσάλων

Χαλβάς Φαρσάλων

Διατίθεται σε συσκευασία των  500(470-530) και 1.000(970-1030) γραμμαρίων.

ΠερισσότεραShow less
4,48 € (με Φ.Π.Α.).
Γραμμάρια
Αναφορά:
Αγαπημένα1
Σύγκριση0
Περιγραφή

Ο θρυλικός φαρσαλινός χαλβάς που τιμά τα Φάρσαλα και η φήμη του έχει απλωθεί εντός και εκτός Ελλάδας, είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που χρόνια τώρα συνέδεσαν τη ζωή τους με τον φαρσαλινό χαλβά, αυτός έχει τουρκική προέλευση.

Πότε καθιερώθηκε το ανατολίτικο αυτό γλύκισμα στην περιοχή των Φαρσάλων κανείς δεν γνωρίζει. Ο χαλβάς έγινε γνωστός στη Θεσσαλία με τη διέλευση των Τούρκων το 1393.

Από τη διαθήκη του κατακτητή της Θεσσαλίας Τουρχάν Μπέη, το έτος 1446, είναι γνωστό το εργαστήρι του χαλβατζή Χαλίλ στη Λάρισα. Στην ίδια διαθήκη αναφέρονται επίσης οι χαλβατζήδες Ισά, Σιάχης και Χαλίλης. Την ύπαρξη 4 χαλβατζήδων στη Λάρισα το 1446 επισήμαναν και οι τουρκολόγοι N. Beladicenu και P. Nasturel σε δημοσίευμά τους.

Εξάλλου ο Αλ. Φιλαδελφεύς στα 1897 αναφέρει ότι τα Φάρσαλα είναι «γνωστότερα και φημίζονται περισσότερον δια τον γευστικότατον και μελισταγήν χαλβά των, όστις είναι ο ανά πάσαν της Ελλάδος κάλλιστος και θαυμαστότατος».

ΠερισσότεραShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
Κριτικές
Χωρίς σχόλια
You may also like
8,28 € (με Φ.Π.Α.).
Μπεζέδες σε λευκό, ροζ και γαλάζιο χρώμα. Διαθεσιμότητα: Όλο το χρόνο κατόπιν παραγγελίας Στο κιλό περίπου 60-70 τεμάχια Διατίθενται σε συσκευασία των 500 και 1.000 γραμμαρίων. Ευαίσθητο προϊόν και προτείνεται...

Ρυθμίσεις

Κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή