Έχει μια κάπνα που σε τρελαίνει. Πριν από περίπου 2 αιώνες ο αγρότης Άρτσιμπαλντ Κάμπερ βρήκε ένα παλιό αποστακτήριο στην περιοχή Lagavulin της Σκωτίας και έναν αιώνα αργότερα ο πωλητής της Islay, Αλεξάντερ Γκράχαμ το ένωσε με αυτό που είχε βρει το 1742 ο Τζον Τζόνστον στην περιοχή. Ένα πλούσιο, καφέ υγρό διασχίζει το αποστακτήριο μέσα από φωτιά και καπνό για να δημιουργηθεί ένα προϊόν με καπνιστή γεύση. Αν δεν έχεις πιει αρκετό ουίσκι στην ζωή σου και πας κατευθείαν στο Lagavulin είναι σα να ξεκινάς να οδηγάς μηχανή με χιλιάρα αντί για παπάκι. Άσπρο πιπέρι, άρωμα περγαμόντο και σιτάρι οδηγούν σε αυτό το άψογο αποτέλεσμα που έχει το Lagavulin 16 YO. Το μοναδικό που χρειάζεται 16 χρόνια ωρίμανσης. Χρειάζεται χρόνο για να φύγει η φωτιά και να μείνει η ζεστασιά του.
Πάει ιδανικά με blue cheese όπως ροκφόρ ή γκοργκονζόλα.
ΠερισσότεραShow less