Οι αποξηραμένες φράουλες προσφέρουν ένα υγιεινό, χαμηλό σε θερμίδες σνακ. Τρώγονται σκέτες σαν σνακ ή μπαίνουν σε κέικ και μπισκότα.
Η φράουλα περιέχει λίγα σάκχαρα και περισσότερο νερό. Περιλαμβάνει ποικιλία βιταμινών Α, Β2, Β5, Β6, Β8 (βιοτίνη), Β9 (φολικό οξύ), Ε και Κ, καθώς και ω-3 λιπαρά οξέα. Εμφανίζει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Ακόμα συνίσταται από μέταλλα όπως το κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, φώσφορο, θείο, χλώριο, σίδηρο, ιώδιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σελήνιο, χαλκό, ψευδάργυρο, χρώμιο και σπάνια ιχνοστοιχεία (φθόριο, κοβάλτιο, βανάδιο, νικέλιο, βόριο, μολυβδαίνιο).
Οι φράουλες, επίσης, είναι πλούσιες σε διάφορες πολυφαινόλες και περιέχουν δύο ενώσεις έχουν απόλυτη σχέση με τα οφέλη για την υγεία - φυτοστερόλες (μείωση της χοληστερόλης αποτελέσματα) και η ρεσβερατρόλη (πιθανή αντι-γήρανσης και αντι-διαβητικό). Αναγνωρίζονται από τους πολλους κίτρινους σπόρους που ονομάζονται αχαίνια, οι φράουλες παρέχουν σημαντική περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και -6 λιπαρά.
Έρευνες έδειξαν ότι η φράουλα δρα προληπτικά κατά του καρκίνου του οισοφάγου επιβραδύνοντας την ανάπτυξη προκαρκινικών ιστών. Θεωρείται φυσικό αντιφλεγμονώδες και τροφή που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.
Οι εγγυημένες αντιοξειδωτικές της ιδιότητες έχουν επισημανθεί από πολλούς επιστήμονες (το αποδεικνύει εξάλλου και το κόκκινο χρώμα της), ενώ της έχουν αποδώσει και αφροδισιακές χάρες.
Στα πλεονεκτήματά της αναφέρεται ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό, το συκώτι, το καρδιαγγειακό και το ουροποιητικό σύστημα και ότι προλαμβάνει την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ. Είναι άριστη τροφή για διαβητικούς και παχύσαρκους,ενώ ένα από τα λιγότερο γνωστά μυστικά της είναι ότι καταπολεμά την κακοσμία του στόματος. Είναι φρούτο πλούσιο σε πεκτίνη, η οποία ως διαλυτή φυτική ίνα που είναι συντελεί στη μείωση της χοληστερίνης.
Είναι φρούτο, που καταναλώνεται ωμό αλλά και αποξηραμένο. Προστίθεται σε γλυκά, δημητριακά, παγωτά, λικέρ και κομπόστες.
Στο κατάστημα μας υπάρχει όλο τον χρόνο.
ΠερισσότεραShow less