Σφέλα Τυρί Καλαμάτας Μεγαλύτερη προβολή

Σφέλα Τυρί Καλαμάτας

Νέο προϊόν

Συσκευασία των 450-550    γρμ.

Περισσότερες λεπτομέρειες

7,84 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Τυρί Καλαμάτας από φρέσκο παστερειωμένο, Πρόβειο & Κατσκίσιο γάλα.

Το τυροκομείο της οικογένειας Μέμμου παράγει την ξακουστή Σφέλα Μεσσηνίας με αγνό Μεσσηνιακό γάλα- πρόβειο ή γίδινο  ή μείγμα αυτών.Για να παράξουμε την Σφέλα διατηρούμε την ίδια συνταγή με τα ίδια αγνά υλικά (φρέσκο γάλα,πυτιά,αλάτι), χωρίς καμία αλλαγή όπως την πήραμε απο τις γιαγιάδες μας στα χωριά και χάνονται οι ρίζες της σε μύθους και παραμύθια. Έχει μέγιστη υγρασία 45% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 40%.

Συλλέγουμε το γάλα απο ζώα ελευθέρας βοσκής, που τρέφονται απο την πλούσια χλωρίδα της Μεσσηνίας και πιο συγκεκριμένα των γύρω Περιοχών απο το Κοπανάκι Μεσσηνίας, που είναι και η έδρα του τυροκομείου μας.

Είμαστε υπερήφανοι που διανέμουμε την Σφέλα μας σε πελάτες με ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο τυρί και μας εμπιστεύονται ξανά και ξανά χτίζοντας μαζί μας άρρηκτες σχέσεις εμπιστοσύνης.

Η Σφέλα μας είναι πιστοποιημένη ως προϊόν ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π) κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί σε συγκεκριμένα μέρη της Ελλάδας.

Πληροφορίες για την Σφέλα:

Η Σφέλα (σφέλλα) είναι ένα λευκοκίτρινο τυρί που έχει χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π. Σφέλλα στην τοπική διάλεκτο σημαίνει λουρίδα και έτσι το όνομά της προέρχεται από τις φέτες στις οποίες κόβεται κατά την παρασκευή της. Ωριμάζει και διατηρείται σε άλμη και έχει μικρές τρύπες στη μάζα της. Παράγεται με παραδοσιακό τρόπο στο νομό Μεσσηνίας  . Είναι αλμυρό τυρί που μοιάζει αρκετά στην φέτα, αλλά έχει πιο πικάντικη γεύση. Συνοδεύει φαγητά ή συμμετέχει σε πίτες και σαλάτες. Φυσικά τρώγεται ωμή περιχυμένη με λάδι και ρίγανη ως μεζές για μπύρα ή ούζο.

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία