Γλυκάνισο
Pimpinella anisum
Άλλα ονόματα: Άνισο, Άνισο το Τράγιο, Πιμπινέλλα, Γλυκανθίς, Καυκαλίδα,Πιμπενέλη η κοινή.
Χρήση:
Σαν αφέψημα. Για τα προβλήματα του στομάχου βράζουμε ένα κουταλάκι φύλλα και σπόρους γλυκάνισου σε ένα φλιτζάνι νερό. Σουρώνουμε και πίνουμε χωρίς ζάχαρη γιατί το ίδιο είναι γλυκό.
Ως έγχυμα, πριν τη χρήση συνθλίβουμε ελαφρά τους σπόρους για να ελευθερωθούν τα πτητικά έλαια. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού σπόρους και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά.
Το φυτό είναι πολύ αρωματικό και χρησιμοποιείται κυρίως , οι σπόροι του σε ζαχαροπλαστική και μαγειρική αλλά και στην ποτοποιία και αρτοποιία.
Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν από την λήψη οποιουδήποτε βοτάνου. Η θεραπεία με βότανα είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά την φαρμακολογική σας θεραπεία.
ΠερισσότεραShow less