Εστραγκόν (Artemisia dracunculus)
Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Artemisia dracunculus (Αρτεμισία η δρακόντια) και ανήκει στην οικογένεια των Συνθέτων.
Στην Κουζίνα.
Το εστραγκόν, θεωρείται ένα από τα πλέον χρήσιμα βότανα στη μαγειρική.
Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες λευκών και κόκκινων κρεάτων και ψαριών, αυγά, παγωτά, φρουτοσαλάτες, κ.α. Τα φύλλα του προσθέτονται σε σούπες, για άρωμα. Οι βλαστοί του μαγειρεύονται σαν λαχανικό. Είναι από τα καλύτερα αρωματικά ξυδιού και μουστάρδας.
Επειδή το εστραγκόν έχει δυνατή γεύση, θα πρέπει να βάζουμε μικρές ποσότητες στα φαγητά μας. Επίσης, θα πρέπει να το προσθέτουμε στο φαγητό προς το τέλος του μαγειρέματος, διαφορετικά θ’ αλλοιωθεί η γεύση του και θα χαθεί το άρωμά του.
Δεν ταιριάζει με άλλα μυρωδικά, εκτός από το λεμόνι και κρεμμυδάκια.
Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν από την λήψη οποιουδήποτε βοτάνου. Η θεραπεία με βότανα είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά την φαρμακολογική σας θεραπεία.
ΠερισσότεραShow less