Έκπτωση!  Ιτιάς Φλοιός (Cortex Phellodendri) (Huang Bai) Μεγαλύτερη προβολή

Ιτιάς Φλοιός (Cortex Phellodendri) (Huang Bai)

Νέο προϊόν

Ιτιά: Η «μητέρα» της ασπιρίνης

ΙτιάςΦλοιός (Cortex Phellodendri) (Huang Bai)

Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία 30 γραμμαρίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες

3,45 € με Φ.Π.Α

-10%

3,83 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Ιτιά: Η «μητέρα» της ασπιρίνης

ΙτιάςΦλοιός (Cortex Phellodendri) (Huang Bai)

 

Τα φύλλα αλλά και η φλούδα της περιέχουν τανίνη, σαλικίνη, σαλικορτίνη, ιτεΐνη και οξικό ασβέστιο και θεωρείται ότι διαθέτουν αντιπυρετικές, αντιρευματικές, τονωτικές αλλά και στυπτικές, σπασμολυτικές ιδιότητες. Θεωρούνται επίσης αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πέτρας της χολής και της ελονοσίας αλλά και στην επούλωση των πληγών.

Σήμερα στη βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται κύρια ο φλοιός. Δρα ως τονωτικό, αντιπυρετικό, αντιρρευματικό.
Το βότανο έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία κατά των διαλειπόντων πυρετών και αντικαθιστούσε αξιόλογα τη χρήση της κίνας.
Ο φλοιός του βοτάνου είναι φημισμένος μια και είναι πηγή ακετυλοσαλικυλικού οξέος (ασπιρίνη) και σαν ασπιρίνη, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ομως δεν παρουσιάζει τις παρενέργειες που έχει η ασπιρίνη στο στομάχι. Και αυτό γιατί ο φλοιός της Ιτιάς δεν περιέχει την ίδια ακριβώς χημική ουσία που περιέχεται στην ασπιρίνη.

Οι ενδείξεις κατά συνέπεια του φλοιού της Ιτιάς είναι σε αρθρίτιδα, διάρροια, κρυολόγημα ή γρίπη, ουρική αρθρίτιδα, πόνοι κατά την εμμηνορρυσία, ρευματικοί και γενικά μυϊκοί πόνοι, πόνοι στη μέση.

Αφέψημα ιτιάς.
Ανακουφιστείτε από το κρυολόγημα, τον πυρετό, τον πονοκέφαλο, τις νευραλγίες και τα αρθριτικά με ένα αφέψημα που θα φτιάξετε βράζοντας 50 γραμμάρια φύλλα ιτιάς σε ένα λίτρο νερό και πίνοντας τρία φλιτζάνια την ημέρα. Εναλλακτικά μπορείτε να βράσετε ψιλοκομμένη φλούδα ιτιάς σε ένα φλιτζάνι νερό για ένα λεπτό. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά και σουρώστε πριν το πιείτε.

tip!
Αντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα βράζοντας ένα ποτήρι νερό με 40 γραμμάρια χλωρή φλούδα ιτιάς σε σκόνη. Αφήστε να κρυώσει και πιείτε το αφέψημα το βράδυ μετά το φαγητό.

 

 Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν από την λήψη οποιουδήποτε βοτάνου. Η θεραπεία με βότανα είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά την φαρμακολογική σας θεραπεία.

 

Προτείνουμε επίσης

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία