Έκπτωση! Ηλίανθος- Ηλιοτρόπιο-Λιοτρόπι-Λιορδόμι-Helianthus anuus Μεγαλύτερη προβολή

Ηλίανθος- Ηλιοτρόπιο

Νέο προϊόν

Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο-Λιοτρόπι-Λιορδόμι-Helianthus anuus

Ο ηλίανθος πήρε το όνομά του από τις λέξεις ήλιος και άνθος.

Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία 30 γραμμαρίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες

2,02 € με Φ.Π.Α

-12%

2,30 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο-Λιοτρόπι-Λιορδόμι-Helianthus anuus

Ο ηλίανθος πήρε το όνομά του από τις λέξεις ήλιος και άνθος.

Θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείξεις:

Οι άψητοι σπόροι του φυτού είναι θρεπτικοί, έχουν λίγες θερμίδες και ηρεμούν το νευρικό σύστημα. Προστατεύουν από τον σχηματισμό πέτρας στα νεφρά και τη χολή. Βοηθούν τη λειτουργία του προστάτη και γενικά του πεπτικού, του ουροποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος. Προλαμβάνουν και ανακουφίζουν από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και βελτιώνουν την όραση. Βοηθούν στην απόχρεμψη, στο βήχα, το κρυολόγημα και τις ασθένειες των βρόγχων. Το ηλιέλαιο που παράγεται με ψυχρή πίεση, αλλά όχι του εμπορίου, κατεβάζει τη χοληστερίνη και προστατεύει από την αρτηριοσκλήρυνση.
Από τη δεύτερη έκθλιψη των σπόρων του φυτού, λαμβάνεται λάδι κατάλληλο για τη σαπωνοποιία, τη χρωματουργία, την επεξεργασία μάλλινων υφασμάτων κ.α. Αυτό που μένει μετά την δεύτερη έκθλιψη χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή.

Παρασκευή και δοσολογία:
Τα άνθη παρασκευάζονται ως έγχυμα. Σε μια κουταλιά του φαγητού με θρυμματισμένα άνθη ρίχνουμε ένα ποτήρι βραστό νερό, το σκεπάζουμε για 15 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε 2 φορές την ημέρα.

 Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν από την λήψη οποιουδήποτε βοτάνου. Η θεραπεία με βότανα είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά την φαρμακολογική σας θεραπεία.

Προτείνουμε επίσης

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία