Άσπρο Τσάι- camellia sinensis (ονομασία φυτού) Μεγαλύτερη προβολή

Άσπρο Τσάι- camellia sinensis

Νέο προϊόν

Άσπρο Τσάι- camellia sinensis (ονομασία φυτού).

Ένα τσάι που κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά του. Ένα από τα πιο σπάνια στον κόσμο. Μαζεύεται δύο μέρες το χρόνο και αποτελείται μόνο από τα μεστωμένα τρυφερά μπουμπούκια των φύλλων, πριν ανοίξουν και είναι καλυμμένα με ένα άσπρο, σχεδόν ασημένιο, χνούδι. 

Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία των 35γραμ.

Περισσότερες λεπτομέρειες

3,10 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Άσπρο Τσάι- camellia sinensis.

Ένα τσάι που κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά του. Ένα από τα πιο σπάνια στον κόσμο. Μαζεύεται δύο μέρες το χρόνο και αποτελείται μόνο από τα μεστωμένα τρυφερά μπουμπούκια των φύλλων, πριν ανοίξουν και είναι καλυμμένα με ένα άσπρο, σχεδόν ασημένιο, χνούδι. Έχει διακριτικό άρωμα και πολύ λεπτή χαρακτηριστική γεύση. Το άσπρο τσάι δεν περνά από τη διαδικασία της ζύμωσης. Μόλις το μαζέψουν, το αφήνουν για λίγο να μαραθεί και να εξατμιστεί η φυσική του υγρασία και μετά το στεγνώνουν.
Το ποσοστό των ευεργετημάτων του άσπρου τσαγιού είναι αυξημένο σε σχέση με το πράσινο. Το άσπρο τσάι είναι η πλέον «αγνή» μορφή τσαγιού και έχει αποδειχθεί πιο υγιεινό από το μαύρο και το πράσινο. Το εκχύλισμα είναι διαυγές, κιτρινωπό και πίνεται χωρίς γάλα ή ζάχαρη μετά από ένα γεύμα σαν υγιεινό χωνευτικό ή σαν ένα ελαφρύ απογευματινό ρόφημα. Διαθέτει υψηλό ποσοστό αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες αναστέλλουν την παραγωγή λιποκυττάρων, ενώ φαίνεται ότι έχει θετικές επιδράσεις και σε μια σειρά άλλων παθήσεων.

Η κατανάλωσή του φαίνεται να έχει και άλλες ευεργετικές επιδράσεις. Η πρόληψη εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, του στομάχου και του λεπτού εντέρου λόγω των φλαβονοειδών που περιέχονται στο λευκό τσάι είναι μία από αυτές.

Μειώνει την πίεση και συντηρώντας μια σταθερή ροή αίματος, προλαμβάνεται και η εμφάνιση καρδιακής προσβολής.

Βασικό συστατικό της διατροφής αντιγήρανσης, καθώς η υψηλή περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά αναστέλλει την καταστροφή και την εκφύλιση του ανθρώπινου DNA.

Την καταπολέμηση της κατάθλιψης, η οποία συσχετίζεται με ένα αμινοξύ που περιέχεται στο τσάι, την L-τεανίνη (L-theanine), η οποία όταν εισέρχεται στον εγκέφαλο φαίνεται να προκαλεί μείωση του στρες.

Παρασκευή του Άσπρου Τσαγιού

Το άσπρο τσάι δεν πρέπει να ζεσταίνεται περισσότερο από 76-85 βαθμούς Κελσίου. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορεί το νερό να ζεσταθεί μέχρι του σημείου βρασμού, στη συνέχεια να αφεθεί να κρυώσει για λίγα λεπτά και κατόπιν να προστεθεί στα φύλλα από το τσάι.

Και επειδή τα φύλλα του άσπρου τσαγιού δεν είναι τόσο πυκνά και συμπαγή όσων άλλων τσαγιών, για κάθε φλιτζάνι νερού θα πρέπει να χρησιμοποιούνται  δύο κουταλάκια του γλυκού φύλλα. Και όσο περισσότερο αφήνονται τα φύλλα μαζί με το ζεστό νερό, τόσο πιο δυνατή θα είναι και η γεύση του και τόσο μεγαλύτερη διατροφική αξία θα έχει – μερικοί προτείνουν μέχρι και 15 λεπτά. Οι ειδικοί επίσης προτείνουν να πίνεται καθημερινά και μάλιστα πολλές φορές την ημέρα.

Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν από τη λήψη οποιουδήποτε βοτάνου. Η θεραπεία με βότανα είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά τη φαρμακολογική σας θεραπεία.

Προτείνουμε επίσης

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία