Γλυκό του Κουταλιού Κουμ Κουάτ Μεγαλύτερη προβολή

Γλυκό του Κουταλιού Κουμ Κουάτ

Νέο προϊόν

Γλυκό του Κουταλιού Κουμ Κουάτ

Πλούσιο άρωμα - Έντονη επίγευση

Διατίθεται σε συσκευασίες των 650, 1400γραμ. και των 2800γραμ.

Περισσότερες λεπτομέρειες

5,44 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Κουμ κουάτ στα Κινέζικα θα πει “χρυσό πορτοκάλι”, και πραγματικά μοιάζει με πολύ μικρό πορτοκαλάκι. Τρώγεται με τη φλούδα και η γεύση του είναι γλυκόπικρη.

Το κουμ κουάτ το έφεραν στην Κέρκυρα οι Βρετανοί (και συγκεκριμένα ο βοτανολόγος Σίντνεϊ Μέρλιν, γνωστός και για την ομώνυμη ποικιλία που ανέπτυξε στο κτήμα του προς τη Δασιά) το 1860. Φαίνεται ότι του άρεσε το κλίμα της Κέρκυρας και στους Κερκυραίους άρεσε η γεύση και το άρωμά του. Σήμερα, κουμ κουάτ καλλιεργούνται κυρίως στη Βόρεια Κέρκυρα και ειδικά γύρω από τις Νυμφές.

Το λικέρ από κουμ κουάτ έχει γίνει σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας και υπάρχει τόσο στο χαρακτηριστικό πορτοκαλί όσο και στο πιο φυσικό κιτρινωπό του χρώμα. Επίσης το κουμ κουάτ χρησιμοποιείται και στη μαγειρική και κυρίως τη ζαχαροπλαστική όπου έχουμε γλασαρισμένα φρούτα, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού, μέχρι και σε αρώματα!

Προτείνουμε επίσης

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία