Κατάστημα

 Απ το 1944 ξεκινάει και η ιστορία της “ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΑΣ”, όπου ο παππούς Βασίλης Θεοδωρίδης πουλούσε στους πελάτες του σταφιδίνη (το συστατικό τότε για να επιβιώσουν στα δύσκολα χρόνια της κατοχής), χαλβά και αργότερα γλυκό του κουταλιού και λουκούμια.

 Το 1972, ο γιος του Ηλίας, έγινε ο ιθύνων νους της επιχείρησης, πανέξυπνος όπως ήταν δίνει βαρύτητα στον καφέ. Αγοράζει μηχανή ψησίματος καφέ και ψήνοντάς τον μοσχομυρίζει όλη η πόλη. Το άρωμα του καφέ με το μοναδικό χαρμάνι του, κάνει τη δεκαετία του 80 τους Σέρβους να μαλώνουν για το ποιος θα πάρει τη καζανιά.

 Το 1984, η κρίση του καφέ ξαναδημιούργησε σειρά από ανθρώπους έξω απ τη “Βραζιλιάνα” που περίμεναν καρτερικά για 100γρ καφέ, το γεγονός πως ο κυρ Ηλίας εξακολουθούσε και πουλούσε σε χαμηλές τιμές χωρίς να εκμεταλεύεται το “μονοπώλειο” που είχε στον καφέ, τον έκανε να αποκτήσει φανατικό πελατολόγιο που εκτιμούσε πέρα απ την ποιότητα του καφέ του και την ποιότητα του χαρακτήρα του. Το 1988 αναλαμβάνει πλέον ο γιός του Ηλία, Θεόδωρος και το ανακαινίζει.

 Το 2014, το κατάστημα γίνεται και ηλεκτρονικό και ακολουθεί τη νέα τάξη πραγμάτων. Σταθερή αξία αποτελεί ακόμα στη “Βραζιλιάνα” ο φρεσκοψημένος και ψιλοκομμένος με μοναδικό χαρμάνι καφές του.

 Το κατάστημα προσελκύει καθημερινά ανθρώπους που θέλουν να δοκιμάσουν παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού από όλη την Ελλάδα.

Ώρες λειτουργίας:

  • Δευτέρα & Τετάρτη: 07:30 – 16:00
  • Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 07:30 - 20:00
  • Σάββατο: 07:30 - 16:30

Μάθετε τα τελευταία νέα μας και ειδικές προσφορές

Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο οποτεδήποτε. Για να δείτε πώς, ανατρέξτε στα στοιχεία επικοινωνίας στην Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις

Κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή