ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Το ανεπεξέργαστο αλάτι Μεσολογγίου αποτελεί σημαντική πηγή για τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει σωστά. Είναι ένα πολύτιμο φυσικό μπαχαρικό και συντηρητικό.
Πρόκειται για φυσικούς κρυστάλλους αλατιού που παράγονται αφού εξατμιστεί το θαλασσινό νερό και αντίθετα με το αλάτι του εμπορίου, δεν περιέχει ουσίες αργιλίου για την αποφυγή της στερεοποίησης.
Η βασική διαφορά ανάμεσα στο ψιλό και το χονδρό ή μαγειρικό αλάτι είναι ότι το ψιλό αλάτι εισχωρεί στα κρέας ή το ψάρι, με αποτέλεσμα αυτά να αποβάλλουν τους χυμούς τους, ενώ το χονδρό αφήνει το φαγητό να «τραβήξει» όσο χρειάζεται σιγά-σιγά. Το ψιλό αλάτι συνιστάται για σαλάτες και κρύα πιάτα. Το αλάτι προστίθεται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, όχι μόνο για να κάνει νόστιμο ή αλμυρό το φαγητό αλλά και για να αναδείξει το γλυκό στοιχείο και να μειώσει το ξινό.