BULLDOG BREWS HAMMER OF THOR LAGER KIT

BULLDOG BREWS HAMMER OF THOR LAGER KIT

Hammer of Thor Special Gravity Lager 4kg. Με τελικό αλκοόλ 6% προκύπτει μία ευχάριστη Lager με μεσαίο σώμα και δροσιστική πικράδα μέτριου χαρακτήρα.

Bulldog Brews 4kg., περιέχει ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα εκχυλίσματος βύνης, λυκίσκο σε πέλλετ και συγκεκριμένη μαγιά ανάλογα με τον τύπο του κάθε κιτ.

31,90 € (με Φ.Π.Α.).
Αναφορά:
Αγαπημένα0
Σύγκριση0
Περιγραφή

BULLDOG BREWS HAMMER OF THOR LAGER KIT

Hammer of Thor Special Gravity Lager 4kg
Με τελικό αλκοόλ 6% προκύπτει μία ευχάριστη Lager με μεσαίο σώμα και δροσιστική πικράδα μέτριου χαρακτήρα.
Εμπεριέχονται αρωματικοί λυκίσκοι Saaz/Hallertau.

Bulldog Brews
Tα κιτ της Bulldog Brews περιέχουν ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα εκυλίσματος βύνης (4kg) , λυκίσκο σε πέλλετ και συγκεκριμένη μαγιά ανάλογα με τον τύπο του κάθε κιτ.

Σερβίρεται κρύα στους 4-6°C.

Τελική ποσότητα: 23 lt
Αλκοόλ: 6%
Πικράδα (IBU): 25-35
Χρώμα (EBC): 8-10
Δεξτρόζη:  Δεν χρειάζεται
Τελική Πυκνότητα: 1006

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΙΤ ΜΠΥΡΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Καθαρισμός , είναι η απομάκρυνση της εμφανούς βρωμιάς, ενώ απολύμανση είναι η εξάλειψη όλων των μικροοργανισμών (πχ βακτήρια κτλ). Θα πρέπει λοιπόν πρώτα να καθαρίσουμε και μετά να απολυμάνουμε όλο τον εξοπλισμό , αλλά και οτιδήποτε άλλο έρθει σε επαφή με την μπύρα κατά την παραγωγική διαδικασία. Καθαρίστε αρχικά τον κάδο ζύμωσης, έπειτα ρίξτε 6-7 λίτρα ζεστού νερού (όχι καυτού)  και 6-7 κουταλιές του γλυκού, chemipro oxi και ανακατέψτε για να διαλυθεί η σκόνη. Ρίξτε ό,τι άλλο θέλετε να απολυμάνετε μέσα στον κάδο με το απολυμαντικό υγρό και στη συνέχεια βιδώστε ή κλείστε το καπάκι , χρησιμοποιώντας και την αεροπαγίδα . Ανακινήστε για 1 λεπτό το δοχείο ζύμωσης για να έρθει σε επαφή το απολυμαντικό υγρό, με την εσωτερική επιφάνεια του κάδου και τον υπόλοιπο εξοπλισμό που έχετε ρίξει μέσα. Το αφήνουμε να δράσει και έπειτα το αδειάζουμε, χωρίς απαραίτητα να το ξεπλύνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΚΙΤ ΜΠΥΡΑΣ.

Αφού απολυμάναμε τον εξοπλισμό μας, παίρνουμε το κιτ μπύρας . Αφαιρέστε το πλαστικό καπάκι και το φακελάκι με τη μαγιά . Ανοίξτε το πάνω μέρος της κονσέρβας και τοποθετήστε την σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό για 10 λεπτά («μπεν μαρι» ) προκειμένου να ζεσταθεί το περιεχόμενο και να έχει μία λιγότερο παχύρευστη μορφή. Ρίξτε το περιεχόμενο σε μια μέτρια κατσαρόλα 5-8 λίτρων, προσθέτοντας 2-3 λίτρα ζεστό νερό. Προσθέστε την απαιτούμενη δεξτρόζη (συνήθως 1kg) και ανακατέψτε μέχρι να υγροποιηθεί πλήρως. Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ!

Αρχικά, ρίχνουμε στον κάδο ζύμωσης περίπου 5 λίτρα νερό , χλιαρό προς ζεστό και στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα που έχουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να φτάσει στην απαιτούμενη ποσότητα (συνήθως 23 λίτρα). Αυτό που βλέπουμε, ονομάζεται «ζυθογλεύκος». Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να οξυγονώσουμε το μείγμα μας ανακατέυοντάς το έντονα , δημιουργώντας έντονους αφρούς, ώστε αργότερα η μαγιά να κάνει καλύτερα τη δουλειά της.

ΖΥΜΩΣΗ

Γεμίστε με ζυθογλεύκος, τον δοκιμαστικό σωλήνα και τοποθετήστε το πυκνόμετρο. Μετρήστε την αρχική βαρύτητα (OG), ώστε να είναι στα επιθυμητά επίπεδα, ανάλογα με το κιτ (π.χ. 1040). Ελέγξτε τη θερμοκρασία στο δοχείο ζύμωσης. Όταν είναι περίπου 20 ° C, προσθέτουμε απ το φακελάκι, τη μαγιά, απευθείας στον κάδο με το ζυθογλεύκος.

Προσοχή : όταν η αρχική πυκνότητα είναι μικρότερη από αυτή των οδηγιών του κιτ, προσθέτουμε περισσότερα ζάγχαρα (δεξτρόζη) και παίρνουμε ξανά μέτρηση.

ΑΕΡΟΠΑΓΙΔΑ

Κλείστε το δοχείο ζύμωσης και τοποθετήστε την αεροπαγίδα. Προσέχουμε να έχουμε κλείσει εντελώς το καπάκι του κάδου για να μην εισέλθει  αέρας  και οξειδώσει το ζυθογλεύκος. Ρίχνουμε στην αεροπαγίδα βότκα μέχρι τη μέση , ώστε τα αέρια που θα παραχθούν κατα τη ζύμωση να μπορούν να εξέλθουν μέσω αυτης.

Για να ελέγξετε εάν ο κάδος ζύμωσης είναι απόλυτα κλειστός, πιέστε ελαφρώς το καπάκι του κάδου έτσι ώστε να προκληθούν φυσαλίδες. Με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε αν η μόνη διαφυγή του αέρα είναι μέσω της αεροπαγίδας ή από κάποιο σημείο που το καπάκι δεν έχει κλείσει σωστά.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ!

Μετά από λίγες ώρες η δημιουργία φυσαλίδων αρχίζει, που σηματοδοτεί την έναρξη της ζύμωσης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου: αν διατηρείται γύρω στους 20 ° C, η ζύμωση διαρκέσει 4-7 ημέρες.  Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, η ζύμωση διαρκεί περισσότερο χρόνο, ενώ σε υψηλότερες θερμοκρασίες καταλήγει σε 3-4 ημέρες.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΖΥΜΩΣΗΣ

Ένας γενικός κανόνας για το πότε θα καταλάβουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η ζύμωση, είναι όταν οι φυσαλίδες από την αεροπαγίδα σταματήσουν. Καλύτερα όμως να χρησιμοποιήσετε το πυκνόμετρο. Γεμίστε τον δοκιμαστικό σωλήνα και βάλτε το πυκνόμετρο για να πάρετε μέτρηση. Μπορείτε να ξεκινήσετε την εμφιάλωση, όταν η μετρούμενη τιμή συμπίπτει με την «τελική βαρύτητα (FG)» π.χ 1.010 , που ορίζεται για κάθε κίτ μπύρας. Εάν η τιμή είναι μεγαλύτερη , περιμένετε μερικές ημέρες, ώστε να επιτρέψετε το τέλος της ζύμωσης.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ

Καθαρίστε με μία βούρτσα τα μπουκάλια σας , αν υπάρχει εμφανή βρωμιά και έπειτα αποστειρώστε τα χρησιμοποιώντας το κατάλληλο απολυμαντικό προϊόν και τον ψεκαστήρα φιαλών, πιτσιλώντας μερικές φορές ώστε το υγρό να έρθει σε επαφή με το εσωτερικό του μπουκαλιού. Αφήστε τα να στεγνώσουν χωρίς απαραίτητα να τα ξεπλύνετε, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο «δέντρο» για το στέγνωμα των μπουκαλιών.

Τέλος απολυμάνετε τα καπάκια με το απολυμαντικό υγρό και αφηστε τα να στεγνωσουν πριν τα χρησιμοποιείσετε.

ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ

Προτού μεταγγίσουμε τη μπύρα μας στα μπουκάλια, θα πρέπει να δημιουργήσουμε το ανθρακικό. Για να γίνει αυτό, ρίχνουμε σε κάθε φιάλη 5/6 gr δεξτρόζης ανά λίτρο ή γενικότερα μισό κουταλάκι του γλυκού . Μπορείτε να αυξήσετε το επίπεδο, αν επιθυμείτε μια πιο αφρώδη μπύρα , δώστε όμως προσοχή στο πόση δεξτρόζη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, επειδή τα μπουκάλια μπορεί να σπάσουν αν ρίξετε υπερβολική ποσότητα.

ΩΡΙΜΑΝΣΗ

Ανακινήστε τις κλειστές φιάλες προκειμένου να λιώσει η δεξτρόζη. Τοποθετήστε τα μπουκάλια κάθετα για τουλάχιστον 5-8 ημέρες σε θερμοκρασία μεταξύ 18 ° και 24 ° C (δεύτερη ζύμωση) και έπειτα τοποθετήστε τις σε ένα δροσερό μέρος. Μετά από περίπου 20 ημέρες, η μπύρα είναι έτοιμη να καταναλωθεί. Για τους επόμενους 1-2 μήνες η μπύρα σας θα συνεχίζει να ωριμάζει στις φιάλες και η γεύση της θα βελτιωθεί σημαντικά. Τα ιζήματα που σχηματίζονται στο κάτω μέρος των φιαλών, προκαλούνται από φυσική ζύμωση και είναι εντελώς ακίνδυνα.

Λεπτομέρειες προϊόντος
Κριτικές
Χωρίς σχόλια
Σχετικά προϊόντα
2,34 € (με Φ.Π.Α.).
Αντράκλα  Γλυστρίδα  Τρέβλο-Πορτουλάκα. Λατινική ονομασία Portulaca oleracea. Είναι στην κορυφή του καταλόγου των φυτών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, Α και ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που ονομάζεται άλφα-λινολενικό...
2,28 € (με Φ.Π.Α.).
Ανθόνερο Το άρωμα των τριαντάφυλλων γοήτευε πάντα τους ανθρώπους και από τα αρχαία χρόνια έφτιαχναν αρώματα και καλλυντικά με τριαντάφυλλα. Παράλληλα, έκαναν πειράματα για να το χρησιμοποιήσουν στη μαγειρική και στη...

Ώρες λειτουργίας:

  • Δευτέρα & Τετάρτη: 07:30 – 16:00
  • Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 07:30 - 20:00
  • Σάββατο: 07:30 - 16:30

Μάθετε τα τελευταία νέα μας και ειδικές προσφορές

Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο οποτεδήποτε. Για να δείτε πώς, ανατρέξτε στα στοιχεία επικοινωνίας στην Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις

Κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή