Ιβίσκος

Ιβίσκος  Αποξηραμένος 

Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία των: 250, 500 και 1000γραμ.

2,72 € (με Φ.Π.Α.).
Γραμμάρια
Αναφορά:
Αγαπημένα1
Σύγκριση0
Περιγραφή

Ο ιβίσκος μπορεί να περιορίσει τη χοληστερόλη! 

Όλοι μας γνωρίζουμε τους ιβίσκους στις διάφορές τους παραλλαγές, σαν όμορφα διακοσμητικά φυτά με εντυπωσιακά λουλούδια. Όμως στην ανατολική Ασία απ' όπου κατάγεται το φυτό, η χρήση των ιβίσκων δεν είναι μόνο διακοσμητική αλλά και φαρμακευτική, τουλάχιστο στην παραδοσιακή ιατρική. Βασισμένοι πάνω σ' αυτό οι σύγχρονοι επιστήμονες ανακάλυψαν μετά από έρευνες ότι ο ιβίσκος μπορεί να περιορίσει την χοληστερόλη.

Οι ερευνητές λένε ότι ένα εκχύλισμα, προερχόμενο από άνθη ιβίσκου, μπορεί να έχει τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία της καρδιάς, όπως έχουν το κόκκινο κρασί και το τσάι.

Μία ομάδα από το πανεπιστήμιο Chung Shan Medical University της Ταϊβάν λέει ότι το λουλούδι περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης.

Σε μελέτες που έγιναν σε ζώα, διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα ελαττώνει τη χοληστερόλη στα ζώα, και το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και στον άνθρωπο.

Ο ιβίσκος (Hibiscus sabdariffaL), ο οποίος αναπτύσσεται στην Κίνα, την Ινδία και την Ταϊβάν χρησιμοποιείται σαν παραδοσιακό γιατρικό για να θεραπεύσει την υψηλή πίεση στο αίμα και τις ηπατικές διαταραχές.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι περιέχει αντιοξειδωτικά που είναι γνωστό ότι επιφέρουν μείωση των κινδύνων, οι οποίοι καθίστανται εντονότεροι από τα λίπη που εισέρχονται στις αρτηρίες.

Διεξήγαγαν μία μελέτη όπου παρατήρησαν τα αποτελέσματα που είχε το εκχύλισμα του ιβίσκου, στη χαμηλή πυκνότητα (περιεκτικότητα) λιποπρωτεϊνών, LDL ή "κακής" χοληστερόλης στους αρουραίους.

Έτσι διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα του ιβίσκου μειώνει σημαντικά τις εναποθέσεις λιπιδίων στις αρτηρίες και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Τα πειράματα απέδειξαν ότι διάφορα εκχυλίσματα από κόκκινο κρασί και τσάι περιορίζουν τη χοληστερόλη καθώς και τα λιπίδια που συσσωρεύονται στις αρτηρίες. Είναι χρήσιμο στην πρόληψη ή ακόμη και στη θεραπεία μεγάλου αριθμού αγγειοκαρδιακών παθήσεων, στις οποίες η χοληστερόλη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μια μεγάλη σειρά από φλαβονοειδείς ουσίες που προέρχονται από τη φύση - έχουν βρεθεί στα φρούτα, στο κόκκινο κρασί και το τσάι - έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες οι οποίες μειώνουν την οξείδωση του επιβλαβή τύπου χοληστερόλης, LDL.

Τα λουλούδια του ιβίσκου είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά στη μείωση της χοληστερόλης .

Λεπτομέρειες προϊόντος
Κριτικές
Χωρίς σχόλια
Σχετικά προϊόντα
1,00 € (με Φ.Π.Α.).
Μείγμα Μπαχαρικών για Τζατζίκι Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή την οποία μπορείτε τώρα να παρασκευάζετε εύκολα και γρήγορα συνοδεύοντας τα αγαπημένα σας πιάτα. Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία των 50 γραμμαρίων. 

Ώρες λειτουργίας:

  • Δευτέρα & Τετάρτη: 07:30 – 16:00
  • Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 07:30 - 20:00
  • Σάββατο: 07:30 - 16:30

Μάθετε τα τελευταία νέα μας και ειδικές προσφορές

Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο οποτεδήποτε. Για να δείτε πώς, ανατρέξτε στα στοιχεία επικοινωνίας στην Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις

Κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή