Πικραμύγδαλα

Πικραμύγδαλα

Διατίθενται σε διάφανη συσκευασία των: 250, 500 και 1000 γραμμαρίων

3,43 € (με Φ.Π.Α.).
Γραμμάρια
Αναφορά:
Αγαπημένα1
Σύγκριση0
Περιγραφή

Πικραμύγδαλα: Πόσα είναι ασφαλές να τρώμε;

Το υδροκυάνιο, τα αντίδοτα και η απόπειρα δολοφονίας του Ρασπούτιν. Από της απόψεως της τοξικολογικής, οι αρχαίοι γνώριζαν την δηλητηριώδη δύναμη των πικρών αμυγδάλων, χρησιμοποιώντας αυτά κατά Διοσκουρίδη, για να δηλητηριάζουν θανατηφόρα τις αλεπούδες. Νεώτερες παρατηρήσεις του Husemann αποδεικνύουν ότι 4-6 πικρά αμύγδαλα είναι ικανά να επιφέρουν τον θάνατο στα παιδιά, ενώ η θανατηφόρος δόση αυτών στον ενήλικα ανέρχεται στην ποσότητα των 50-60 πικρών αμυγδάλων.

Τα πικρά αμύγδαλα, κατά μικρές ποσότητας λαμβανόμενα, ιδία προ του ποτού θεωρούνται ως αντιμεθυστικά, περιγραφόμενα ως τοιαύτα υπό πλείστων συγγραφέων, από του Διοσκουρίδη και του Πλουτάρχου, μέχρι του Brillat-Sayarin.
Τα γλυκά αμύγδαλα είναι φαγητό θρεπτικότατο, δέον δε όπως μετέχουν για αυτό ουσιωδώς του σιτηρεσίου των αδυνάτων, ισχνών, φυματικών κλπ. 100 γραμμάρια ξηρών αμυγδάλων παρέχουσας στον οργανισμό 606 περίπου θερμίδες.
θεραπευτικός τα γλυκά αμύγδαλα χρησιμοποιούνται ως μαλακτικά, δίδονται δε κατά των ερεθισμών του πεπτικού και του ουροποιητικού συστήματος, θεωρούνται προσέτι ως διουρητικά. Χρησιμοποιούνται και προς παρασκευή του φαρμακευτικού ποτού «Looc hblanc».
Τα κελύφη των αμυγδάλων χρησιμοποιούνται υπό της λαϊκής ιατρικής προς καταπολέμηση της υπερτροφίας του προστάτη. Προς τον σκοπό αυτόν βράζονται σε διπλάσιά ποσότητα νερού, μέχρις ότου μείνει το μισό, χρησιμοποιώντας το νερό αυτού του βρασμού.
Τα πικρά αμύγδαλα θεωρούνται και αυτά ως μαλακτικά. Το νερό αυτών («eau distillee d’ araan- des ameres) χρησιμοποιήθηκε κατά των πνευμονικών παθήσεων, του άσθματος και της φθίσεως. Ο Mylius συνέστησε το γαλάκτωμα αυτών, ως αντιπυρετικό. Φρόνιμο όμως είναι να είμαστε άκρως επιφυλακτικοί προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε εσωτερικώς τα πικρά αμύγδαλα. Εξωτερικώς, το γαλάκτωμα των πικρών αμυγδάλων θεωρείται ως άριστο καταπραϋντικό των δερματικών ερεθισμών και του κνησμού των λειχηνοειδών παθήσεων.

Προφυλάξεις: Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού.

Τι συστήνει ο ΕΦΕΤ

Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων (ΕΣΕΤ) εκπονήθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με βάση αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις διεθνών οργανισμών, οργανισμών της ΕΕ καθώς και μέτρων που έχουν υιοθετηθεί από άλλες χώρες για την κατανάλωση πικρών πυρήνων βερίκοκου και πικραμυγδάλων.

Ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με την εγκριθείσα γνωμοδότηση, συστήνει στους ενήλικες καταναλωτές να καταναλώνουν μέχρι δύο πικρούς πυρήνες βερίκοκου ή πικραμυγδάλου την ημέρα. Επίσης συστήνει στα παιδιά, στις έγκυες και στις θηλάζουσες γυναίκες, ως ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, την αποφυγή της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.

Λεπτομέρειες προϊόντος
Κριτικές
Χωρίς σχόλια
Σχετικά προϊόντα

Ώρες λειτουργίας:

  • Δευτέρα & Τετάρτη: 07:30 – 16:00
  • Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 07:30 - 20:00
  • Σάββατο: 07:30 - 16:30

Μάθετε τα τελευταία νέα μας και ειδικές προσφορές

Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο οποτεδήποτε. Για να δείτε πώς, ανατρέξτε στα στοιχεία επικοινωνίας στην Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις

Κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή