Γόμα Αραβίας, gum arabic

Γόμα Αραβίας, gum arabic

αραβικό κόμμι, γόμα, δενδρόκολα.

Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία 40 γραμμαρίων.

4,78 € (με Φ.Π.Α.).
Αναφορά:
Αγαπημένα0
Σύγκριση0
Περιγραφή

Γόμα Αραβίας, gum arabic

αραβικό κόμμι, γόμα, δενδρόκολλα.

Η Αραβική γόμα είναι μια ουσία που λαμβάνεται από 2 είδη ακακίας. Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων ως σταθεροποιητής. Είναι ένα περίεργο και ποικίλο μείγμα ολιγοσακχαριτών , πολυσακχαριτών και γλυκοπρωτεινών αραβινογαλακτάνης. Στην Αίγυπτο τη χρησιμοποιούσαν παλαιότερα ως πηκτικό για τα καλλυντικά καθώς και στη μουμιοποίηση. Η γόμα Αραβίας , χρησιμοποιείται και στον τομέα της ζαχαροπλαστικής για τη παρασκευή παστίλλιων και στις τσίχλες.

Παράγεται όπως και το γνωστό μας ρετσίνι από δέντρα, και συγκεκριμένα του είδους AcaciaSenegalκαι AcaciaSeyal τα οποία βρίσκονται στην Αφρική, την Ινδία, την Νότια Αμερική. Το κόμμι αυτό παράγεται από το δέντρο προκειμένου να καλύψει το κενό σε περίπτωση κοπής ή τραυματισμού του φλοιού του δέντρου.

Είναι μια κολλώδης, άμορφη μάζα, χωρίς γεύση και οσμή και είναι εύκολα διαλυτή στο νερό και αδιάλυτη στην αλκοόλη. 

Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν από την λήψη οποιουδήποτε βοτάνου. Η θεραπεία με βότανα είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά την φαρμακολογική σας θεραπεία.

Λεπτομέρειες προϊόντος
Κριτικές
Χωρίς σχόλια
Σχετικά προϊόντα
2,28 € (με Φ.Π.Α.).
Ανθόνερο Το άρωμα των τριαντάφυλλων γοήτευε πάντα τους ανθρώπους και από τα αρχαία χρόνια έφτιαχναν αρώματα και καλλυντικά με τριαντάφυλλα. Παράλληλα, έκαναν πειράματα για να το χρησιμοποιήσουν στη μαγειρική και στη...
4,54 € (με Φ.Π.Α.).
Ο πράσινος καφές είναι ο καφές που οι κόκκοι του δεν έχουν ψηθεί. Η διαδικασία του ψησίματος των κόκκων καφέ μειώνει τα αποθέματα του χλωρογενικού οξέος. Διατίθεται σε συσκευασία των  500 και 1.000 γραμμαρίων.
1,98 € (με Φ.Π.Α.).
Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι SAPONARIA officinalis (Σαπωνάρια η φαρμακευτική). Στη χώρα μας τη συναντούμε με τις ονομασίες Γκολαρία, Καλοστρούθι, Σαπουνόρριζα, Τσουένι, Χαλβαδόρριζα, Στρούθιον, Σαπουνόχορτο,...
1,48 € (με Φ.Π.Α.).
Από το 1890 χρησιμοποιείται συστηματικά στην Ευρώπη για την ιδιότητα του να βάφει με φυσική βαφή τα μαλλιά, ενώ παράλληλα δυναμώνει την τρίχα, δίνει λάμψη στα μαλλιά και ελαττώνει την τριχόπτωση. Διατίθεται σε διάφανη...
1,80 € (με Φ.Π.Α.).
Στη χώρα μας το συναντούμε με τις ονομασίες Χελιδόνιο, Χελιδονόχορτο και Δοντόχορτο. Οι γιατροί της αρχαιότητας το εκτιμούσαν πολύ τη ρίζα του φυτού σαν φάρμακο. Ο Γαληνός και ο Διοσκουρίδης συνέστησαν τη ρίζα, σε...

Ώρες λειτουργίας:

  • Δευτέρα & Τετάρτη: 07:30 – 16:00
  • Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 07:30 - 20:00
  • Σάββατο: 07:30 - 16:30

Μάθετε τα τελευταία νέα μας και ειδικές προσφορές

Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο οποτεδήποτε. Για να δείτε πώς, ανατρέξτε στα στοιχεία επικοινωνίας στην Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις

Κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή