Ο ιβίσκος (Hibiscus sabdariffa L
Ο ιβίσκος (Hibiscus sabdariffa L), ο οποίος αναπτύσσεται στην Κίνα, την Ινδία και την Ταϊβάν
Όλα τα μέρη του φυτού είναι χρήσιμα: Τα φύλλα, οι ρίζες και οι κάλυκεςΤα μικρά φύλλα τρώγονται ωμά σε σαλάτες ή μαγειρεμένα με άλλα λαχανικάΤρώγεται ακατέργαστος σε σαλάτες, ή μαγειρεύεται και χρησιμοποιείται ως αρωματική ουσία σε κέικ, ζελατίνες, σούπες, σάλτσες, τουρσιά κ.α.Επίσης χρησιμοποιείται για χρώμα και άρωμα σε κόκκινα κρασιά. Αν καβουρδιστεί χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο καφέ!
Παρασκευάζεται ως έγχυμα/αφέψημα
Ρίχνουμε σε ένα κουταλάκι του τσαγιού ξηρό βότανο ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το σκεπάζουμε για 10 λεπτά.
TIP: Το αφέψημα Ιβίσκου έχει υπέροχη όξινη γεύση σαν της λεμονάδας και το χρώμα του κατακόκκινο.
Ζεστό τον χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι με παγάκια είναι πάρα πολύ δροσιστικό. Είναι ένα γευστικό αναψυκτικό σκέτο, μπορείτε όμως και να προσθέσετε, μέλι ή μαύρη ζάχαρη και να το συνοδέψετε με φέτες ή πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν από την λήψη οποιουδήποτε βοτάνου. Η θεραπεία με βότανα είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά την φαρμακολογική σας θεραπεία.