Κόκκινες Καυτερές Πιπεριές (αποξηραμένες)
Είναι μικρές καυτερές πιπερίτσες του είδους καγιέν, τις οποίες χρησιμοποιούν ολόκληρες, αποξηραμένες.Οι πιπερίτσες αυτές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α. Η καυτερή γεύση του μπούκοβου οφείλεται στους σπόρους του, που δεν αφαιρούνται αλλά αποξηραίνονται ως μέρος του μείγματος.
Χρησιμοποιείται στην ιταλική κουζίνα και είναι τόσο διαδεδομένο, που στα ιταλικά εστιατόρια συχνά θα δείτε βαζάκια με μπούκοβο τοποθετημένα στο τραπέζι μαζί με το αλατοπίπερο.
Στην Κινέζικη κουζίνα της περιοχής Σετσουάν,τις χρησιμοποιούν ολόκληρες, αποξηραμένες ή σε ξίδι.
Χρησιμοποιείται στη διάρκεια του μαγειρέματος όσο και πασπαλισμένο πάνω στο πιάτο, όπως σ’ ένα κομμάτι πίτσα. Δοκιμάστε το σε όσπρια όπως η φασολάδα ή σε λουκάνικα ψητά ή τηγανητά,κρεατικά,πουλερικά και σε σάλτσες παει εξίσου καλά.
Διατηρείται σε γυάλινο βάζο και σε μέρος δροσερό.