Κενταύριο ή Ερυθραία

Κενταύριο ή Ερυθραία

Συσκευασία των 20 γραμμαρίων

2,80 € (με Φ.Π.Α.).
Αναφορά:
Αγαπημένα0
Σύγκριση0
Περιγραφή

Κενταύριο ή Ερυθραία ή αλλιώς  Θερμόχορτο, ριγόχορτο, θερμοβότανο, ερυθραία, φαρμακόχορτο, κινινόχορτο, χόρτο του Χείρωνα, άγρια κίνα.

Το όνομά του προέρχεται από το Ελληνικό Κένταυρος αναφορά στον Kένταυρο Χείρωνα, που κατά τη μυθολογία δίδαξε τη θεραπευτική δύναμη των βοτάνων.

Χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη του φυτού εκτός από το ρίζωμα. Το Κενταύριο περιέχει γλυκοσιδικά πικρά στοιχεία, γεντιοπικρίνη και ερυθροκενταυρίνη, ενώσεις του νικοτινικού οξέως, ίχνη αιθέριου ελαίου, ελαιανολικό οξύ και άλλα οξέα και ρητίνη.Κατά τη Μυθολογία, ο Κένταυρος Χείρωνας, ο μεγάλος γνώστης των φαρμακευτικών φυτών και δάσκαλος του Ασκληπιού, του Αχιλλέα, του Ιάσωνα και του Ηρακλή, χρησιμοποιούσε το κενταύριο για την επούλωση των πληγών.

Φυτό γνωστό από την αρχαιότητα, το Κενταύριο ήταν το αγαπημένο αντίδοτο των Δρυίδων, που το χρησιμοποιούσαν σε τσιμπήματα φιδιών και σκορπιών. Θεωρούσαν επίσης, ότι είχε αντιπυρετική δράση.

Ήταν δημοφιλές βότανο στη λαϊκή ιατρική. Χρησιμοποιήθηκε για την ελονοσία ως υποκατάστατο του κινίνου. Για εκατοντάδες χρόνια είχε μεγάλη υπόληψη στην Ευρώπη όπου χρησιμοποιήθηκε ως πανάκεια για όλα εκτός της διάρροιας.

Λεπτομέρειες προϊόντος
Κριτικές
Χωρίς σχόλια
Σχετικά προϊόντα
1,84 € (με Φ.Π.Α.).
Το Δίκταμο (η έρωντας) (Origanum dictamnus, Ορίγανον το δίκταμνον). Ο δίκταμος ο θάμνος της Δίκτης - το όνοµα ∆ίκτανµος όπως τον αποκάλεσαν οι αρχαίοι προέρχεται από το ονομαστό όρος της Κρήτης την ∆ίκτη. Διατίθεται...
1,84 € (με Φ.Π.Α.).
Εχινάκεια-Echinacea-Εχινάτσια Οι Ευρωπαίοι βοτανολόγοι το ονόμασαν Εχινάτσια από την αρχαία ελληνική λέξη "εχίνος" λόγο του σφαιρικού και αγκαθωτού σχήματος ανάμεσα στα άνθη, που θυμίζει θαλάσσιο αχινό. Διατίθεται σε...
4,39 € (με Φ.Π.Α.).
Σπαθόλαδο Το θαυματουργό κόκκινο λάδι.  Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυτικά και φυσικά προϊόντα με πάρα πολλές μελέτες και έρευνες. Οι ιδιότητες του οφείλονται κυρίως στην υπερικίνη και την υπερφορίνη που...
1,00 € (με Φ.Π.Α.).
Χαμομήλι: ένα ρόφημα με θαυματουργές ιδιότητες. Το όνομά του προήλθε από το άσπρο χρώμα που δίνει στα λιβάδια (χαμαί και μήλον, όπου μήλον = το πρόβατο στα αρχαία και χαμαί = πάνω στο έδαφος). Διατίθεται σε συσκευασία...

Ώρες λειτουργίας:

  • Δευτέρα & Τετάρτη: 07:30 – 16:00
  • Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 07:30 - 20:00
  • Σάββατο: 07:30 - 16:30

Μάθετε τα τελευταία νέα μας και ειδικές προσφορές

Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο οποτεδήποτε. Για να δείτε πώς, ανατρέξτε στα στοιχεία επικοινωνίας στην Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις

Κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή