Διατροφική ανάλυση ανά 100g:
Ενέργεια: 561 kcal
Λίπος: 48%
Μονοακόρεστα λίπη: 49% των ολικών λιπαρών
Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: 29% των ολικών λιπαρών
Υδατάνθρακες: 8,3 g
Φυτικές ίνες: 10,9 g
Πρωτεΐνες: 26,0 gΤα φυστίκια (Arachis hypogaea)προέρχεται από τη Νότια Αμερική, δεν αυξάνονται, όπως όλοι οι άλλοι ξηροί καρποί στα δέντρα, αλλά κάτω από το έδαφος.
Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί φιστικιού σήμερα είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ινδία.
Τα Φιστίκια παρέχουν ένα πολύ διασκεδαστικό και εύγευστο σνακ. Τρώγονται επίσης ψιλοκομμένα σε σαλάτες ή ελαφρά σοταρισμένα με κρέας. Μπορείτε να τα αγοράσετε φρέσκα μαζί με το κέλυφος του.
Τα Φρέσκα φιστίκια (ανάλατα & άψητα) περιέχουν ένα άφθονο ποσό υγιών πρωτεϊνών, , κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, τρυπτοφάνη, βιταμίνη Β και βιταμίνη Ε. Μιά ποσότητα 100 γραμμαρίων νωπών φιστικιων έχει μεγαλύτερη αξία σε πρωτεΐνες, από μιά μπριζόλα. Ως εκ τούτου, τα φιστίκια θεωρούνται ως η βέλτιστη πηγή πρωτεϊνών για τα άτομα που δεν καταναλώνουν κρέας.
Χάρη στα συστατικά τους, τα φιστίκια συμβάλλουν στη σωστή αρτηριακή πίεση, και τη διάθεση. Επιπλέον, τα φίστίκια έχουν θετικές επιπτώσεις στην όραση.
Τα Φίστίκια είναι πλούσια σε λίπος (40-50%) και γι 'αυτό συχνά μεταποιούνται σε αραχιδέλαιο ή μαργαρίνη. Από το φίστίκι παρασκευάζονται διάφορες σάλτσες.
Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργικές αντιδράσεις στα φιστίκια.
Τα Ψημένα φιστίκια δεν είναι τόσο υγιεινή τροφή όσο τα νωπά.
Θρεπτικές ουσίες στα φιστίκια ανά 100 γραμμάρια.
Βιταμίνη B7 - Βιοτίνη: 31 μg
Μαγνησίο 180 mg
Σημείωμα σχετικά με τις διατροφικές πληροφορίες:
Η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά των φρέσκων φιστικιών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις ποικιλίες, την ωριμότητα και την προετοιμασία. Ως εκ τούτου, όσο αφορά την αναγραφή των θρεπτικών πληροφοριών είναι πάντα μόνο κατά προσέγγιση τους.
ΠερισσότεραShow less