Κάντιο το καστανό (Kandis braun)
Το κάντιο είναι ακατέργαστη ζάχαρη καστανή, αρωματική και αποτελείται από κρυστάλλους σακχαρώδεις με μελάσα σε περιεκτικότητα περίπου 10% και υψηλής περιεκτικότητας σε υγρασία.
Θεωρείται πιο υγιεινή από τη λευκή ζάχαρη και περιέχει λιγότερες θερμίδες, χάριν της υψηλής της περιεκτικότητας σε υγρασία.
Θεωρείται μια από τις πιο υγιεινές λύσεις συγκριτικά με άλλα υποκατάστατα γλυκαντικών ουσιών, επειδή υφίσταται λιγότερη επεξεργασία και διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά που συναντάμε στο χυμό του ζαχαροκάλαμου.
Ένα κουταλάκι του γλυκού περιέχει περίπου μια δίκαιη ποσότητα ασβεστίου και καλίου εκτός από μια αμελητέα ποσότητα σιδήρου. Ένα φλιτζάνι αυτού του γλυκαντικού περιέχει επίσης μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο και νάτριο. Δεν υφίσταται χρωστική ή χημική επεξεργασία.
Διατηρείται σε γυάλινο βάζο και σε μέρος δροσερό.