Μείγμα για Παστουρμά

Παστουρμάς ή Μπαστρουμάς

Πρόκειται για ένα κομμάτι κρέας, παστωμένο, ξεραμένο στον αέρα και τυλιγμένο με ένα μείγμα μπαχαρικών.

Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία των 50 γραμμαρίων.

ΠερισσότεραShow less
1,46 € (με Φ.Π.Α.).
Αναφορά:
Αγαπημένα0
Σύγκριση0
Περιγραφή

Μείγμα για Παστουρμά

Η συνταγή του παστουρμά δημιουργήθηκε για την συντήρηση του κρέατος, τότε που δεν υπήρχαν τα σημερινά μέσα. Η λέξη παστουρμάς προέρχεται από την Τούρκικη "pastirma" ή "bastirma" και γεννήθηκε από την έκφραση “bastirma et” που σημαίνει συμπιεσμένο κρέας.

Συστατικά: Τσιμένι, πάπρικα, τσίλι, πιπέρι, κύμινο, κ.α.

Πρόταση: Για να φτιάξτε την επικάλυψη του παστουρμά θα χρειαστείτε τα εξής: Το μείγμα, 5 μεγάλες σκελίδες σκόρδα, 20 γρ πελτέ, 2 κ/σ ελαιόλαδο, κρύο νερό (ψυγείου) όσο πάρει. Πολτοποιήστε τα σκόρδα, μετά βάλτε τα σε ένα σκεύος και προσθέστε όλα τα υλικά εκτός το κρύο νερό. Ανακατέψτε καλά και μετά σιγά-σιγά αρχίστε να προσθέτετε το νερό. Χρειάζεται να γίνει μια πάστα ώστε να μπορείτε να το αλείψτε στο κρέας χωρίς να αφήνετε κενά. (Το κρέας το αλείφετε εφόσον έχετε κάνει όλα τα στάδια μέχρι να έρθει σε ξήρανση). Προσοχή, να μην αφήστε κενά διαστήματα στο κρέας γιατί θα πάρει αέρα και θα οξειδωθεί το λίπος και μπορεί να δώσει πικρή γεύση.

Τα μείγματα μπαχαρικών είναι προσωπικές μας συνταγές. Εμπνευσμένες με αγάπη και γνώση για τα μπαχαρικά και τα βότανα, δοκιμασμένες από εμάς τους ίδιους πρώτα και φτιαγμένες πάντα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Τα συγκεκριμένα αυθεντικά μείγματα θα τα βρείτε μόνο στο www.neabraziliana.gr και στο κατάστημά μας, Βλάλη 35-Θεσσαλονίκη.

ΠερισσότεραShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
Κριτικές
Χωρίς σχόλια
You may also like
1,73 € (με Φ.Π.Α.).
Ρίγανη (Origanum Vulgare)   Η ρίγανη είναι αυτοφυές φυτό της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας. Το όνομα της προέρχεται από τις λέξεις όρος και γάνος (λαμπρότητα), φυτό, δηλαδή, που λαμπρύνει το βουνό. Διατίθεται σε...
1,00 € (με Φ.Π.Α.).
Μείγμα Μπαχαρικών Βεγκέτα Το μείγμα Βεγκέτα αποτελείται από μπαχαρικά και φρεσκοκομμένα λαχανικά και έχει τις ρίζες του από χώρες των Βαλκανίων. Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία των 50 γραμμαρίων. 

Ρυθμίσεις

Κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή