Μπαχάρι -Pimenta dioica- All Spice

Μπαχάρι -Pimenta dioica- All Spice

 

 Το όνομά του στην αγγλική "allspice", του δόθηκε από τους Άγγλους το 1621 επειδή η γεύση του συνδυάζει αυτή της κανέλλας, του μοσχοκάρυδου και του γαρύφαλλου. Είναι ένα από τα βασικά μπαχαρικά της πολίτικης κουζίνας.

 Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία των 60 γραμμαρίων. 

Σε κόκκους και τριμμένο.

ΠερισσότεραShow less
1,44 € (με Φ.Π.Α.).
Γραμμάρια
Είδος
Αναφορά:
Αγαπημένα1
Σύγκριση0
Περιγραφή

Μπαχάρι -Pimenta dioica- All Spice

 

Το μπαχάρι είναι ο καρπός από το δένδρο, Pimenta dioica, της ίδιας οικογένειας με την πιπεριά. Το όνομά του στην αγγλική "allspice", του δόθηκε από τους  Άγγλους το 1621 επειδή η γεύση του συνδυάζει αυτή της κανέλλας, του μοσχοκάρυδου και του γαρύφαλλου. Είναι ένα από τα βασικά μπαχαρικά της πολίτικης κουζίνας.

Το μπαχάρι μοιάζει στην όψη με κόκκους πιπεριού, η γεύση του όμως αποτελεί ένα συνδυασμό τριών άλλων μπαχαρικών - γαρίφαλου, κανέλας και μοσχοκάρυδου Το μοναδικό, πικάντικο άρωμά του χαρίζει γεύση σε πολλές συνταγές, ενώ τα αιθέρια έλαια μπαχαριού χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία και τη βοτανολογία.

Πατρίδα του η Κεντρική και Νότια Αμερική, ευδοκιμεί όμως τόσο πολύ στην Τζαμάικα, που όλο τον πλανήτη με μπαχάρι. Πρώτος ο Κολόμβος έφερε τους κοκκινωπούς αυτούς κόκκους στην Ευρώπη. Και οι Ευρωπαίοι, στην αρχή, νόμιζαν ότι είχαν να κάνουν με αμερικάνικο πιπέρι! Το μπαχάρι καθιερώθηκε γρήγορα και σήμερα όλες οι νοικοκυρές ανά τον κόσμο το προσθέτουν στα φαγητά τους.

Για να μπορείτε να απολαμβάνετε όλο το άρωμα που κρύβει το μπαχάρι, πρέπει να το αγοράζετε σε κόκκους και να το τρίβετε τη στιγμή που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε. Τριμμένο, χάνει πολύ γρήγορα το άρωμα και τη γεύση του. Το μπαχάρι το κόβουν από δέντρα. Το "μπαχαρόδενδρο" φτάνει σε ύψος τα 9 μέτρα, αρχίζει να δίνει καρπούς σε 6 χρόνια, αφού το φυτέψουν και συνεχίζει να είναι γόνιμο για 100 χρόνια. Έχει λαμπερά πράσινα φύλλα και το καλοκαίρι βγάζει άσπρα λουλουδάκια. Τα φρέσκα μπαχάρια έχουν το μέγεθος και το χρώμα του αρακά. Σιγά σιγά ωριμάζουν χάνοντας το άρωμά τους, γι' αυτό και πρέπει να μαζεύονται εγκαίρως. Μετά, τ' αφήνουν απλωμένα στον ήλιο, για να ξεραθούν, 10 περίπου μέρες, μέχρι να πάρουν το γνωστό καφέ-κόκκινο χρώμα.

Μετά τα συντηρούν σε ερμητικά κλεισμένα γυάλινα βάζα. Αν τρίψετε έναν κόκκο μπαχάρι, θα νιώσετε το άρωμά του, που θυμίζει ένα μείγμα γαρίφαλου, κανέλας και μοσχοκάρυδου. Το μπαχαρικό αυτό συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα υλικά της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής.

Σε μικρές δόσεις, το μπαχάρι μεταμορφώνει μπισκότα, κέικ, κρέας, ψάρι και ψητά κατσαρόλας σε σπεσιαλιτέ απίθανης γεύσης! Είναι ένα από τα βασικά μπαχαρικά της πολίτικης κουζίνας.

Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία των 60 γραμμαρίων. 

Διατίθεται και σε κόκκους και τριμμένο.

Διατηρείται σε γυάλινο βάζο και σε μέρος δροσερό.

 

ΠερισσότεραShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
Κριτικές
Χωρίς σχόλια
You may also like
1,00 € (με Φ.Π.Α.).
Μπούκοβο Γλυκό Καπνιστό  Όταν ωριμάσουν και κοκκινίσουν οι γλυκές πιπεριές συλλέγονται και πηγαίνουν προς το ξηραντήριο για να αποξηραθούν. Έπειτα θρυμματίζονται ώσπου να γίνει το μπαχαρικό που αποκαλούμε Γλυκό...
1,00 € (με Φ.Π.Α.).
Καπνιστό κόκκινο Καυτερό πιπέρι (Smoked red pepper) Πρόκειται για ένα μπαχαρικό το οποίο παράγεται από κόκκινη πιπεριά, αφού πρώτα αποξηραθεί με τη χρήση φωτιάς και καπνού, ο οποίος προέρχεται από ατόφιο ξύλο οξιάς....

Ρυθμίσεις

Κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή