Κάρδαμο- Καρδάμωμο-Κακουλές- Elettaria cardamomum Μεγαλύτερη προβολή

Κάρδαμο- Καρδάμωμο-Κακουλές- Elettaria cardamomum

Νέο προϊόν

Κάρδαμο- Καρδάμωμο-Κακουλές- Elettaria cardamomum

 Το κάρδαμο ή καρδάμωμο ονομάζεται «βασίλισσα των μπαχαρικών» ή «Σπόρος του παραδείσου». Είναι ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά του κόσμου και έχει ιστορία τόσο μακρά όσο και ο ίδιος ο άνθρωπος.

Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία των 25 γραμμαρίων (σκόνη)

Διατίθεται σε διαφανή συσκευασία των 25 γραμμαρίων (σπυρί ) 

Περισσότερες λεπτομέρειες

1,58 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Κάρδαμο- Καρδάμωμο-Κακουλές- Elettaria cardamomum

Το κάρδαμο ή καρδάμωμο ονομάζεται «βασίλισσα των μπαχαρικών» ή «Σπόρος του παραδείσου» Είναι ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά του κόσμου και έχει ιστορία τόσο μακρά όσο και ο ίδιος ο άνθρωπος.

 Χρησιμοποιείται πολύ στην Ινδική κουζίνα και ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας (τζίντζερ). Τα χρήσιμα μέρη του κάρδαμου είναι η ρίζα, τα ρι­ζώματα, οι μίσχοι και τα φύλλα.
Θεραπευτικές Ιδιότητες : Το κάρδαμο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, αποτοξινωτικό, ανθελμινθικό και διουρητικό βότανο, καταπραΰνει τους ρευ­ματικούς πόνους, βοηθάει στην αντιμετώπιση της καταρροής. Χρησιμοποιείται ακόμη για τη θεραπεία του διαβή­τη, ως καθαριστικό του αίματος και  τονώνει τι συκώτι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δυσπεψία και την ανακούφιση των κολικών πόνων. Διεγείρει την όρεξη και αυξάνει τη ροή σιέλου. Συχνά χρησιμοποιείται σαν άφυσο όταν χορηγούνται καθαρτικά. Έχει θερμαντική δράση και ηρεμεί. Βοηθάει την πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων και μειώνει την παραγωγή βλέννας μετά από την κατανάλωσή τους. Επίσης μειώνει την απότομη επίδραση που έχει ο καφές στο νευρικό σύστημα, είναι άριστο ορεκτικό και βοηθά στην μείωση των φακίδων και των πανάδων του δέρματος. Επίσης μπορούμε να μασήσουμε τους σπόρους του για να δροσίσουμε την αναπνοή μας μετά από ένα βαρύ γεύμα ή για να περιορίσουμε το κοιλιακό πρήξιμο.


Χρήση: Χρησιμοποιείται στη μαγειρική συχνά φρέσκο αλλά και αποξηραμένο. Μπορεί να καταναλωθεί ως αφέψημα και προστίθεται αρκετά συχνά σε τσάι.

Αυτό το δημοφιλές μπαχαρικό, μαύρου, πράσινου ή λευκού χρώματος είναι βασικό συστατικό στο μείγμα κάρι στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα, καθώς και στο μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα (garam masala). Είναι επίσης αναπόσπαστο συστατικό για μικρασιατικά τσουρέκια και βασιλόπιτες.

Έγχυμα:

2 κουταλάκια φύλλα κάρδαμου σε 1 φλυτζάνι βραστό νερό.

Αφέψημα:

Βράζουμε 30 γραμμάρια φύλλα κάρδαμου σε 1 λίτρο νερό.

Προσοχή στην κατανάλωση:

Η χρήση του κάρδαμου δεν θα πρέπει να είναι πολύ συχνή. Ο χυμός θα πρέπει να αραιώνεται. Οι έγκυες είναι καλύτερο να αποφεύγουν τη χρήση του.

Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν από την λήψη οποιουδήποτε βοτάνου. Η θεραπεία με βότανα είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά την φαρμακολογική σας θεραπεία.

Διατηρείται σε γυάλινο βάζο και σε μέρος δροσερό.

 

Προτείνουμε επίσης

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία