Πιπερόριζα - Ginger

Πιπερόριζα - Τζiντζερ –Ginger

Σαλάτες, φαγητά, ροφήματα, όλα νοστιμίζουν με την πιπεράτη γεύση του τζίντζερ.

Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία των 50 γραμμαρίων (σκόνη)

Διατίθεται σε διαφανή συσκευασία των 50 γραμμαρίων (ρίζα-κομμάτια, αποξηραμένη) 

1,44 € (με Φ.Π.Α.).
Γραμμάρια
Είδος
Αναφορά:
PayPal
Αγαπημένα0
Προσθήκη για σύγκριση0
Περιγραφή

Πιπερόριζα - Τζiντζερ –Ginger

Οι Ασιάτες το έλεγαν ζιντεμέλ, οι Δυτικοί το είπαν τζίντζερ (ginger) και οι Έλληνες πιπερόριζα. Πρόκειται για ένα δώρο της Ανατολής . Σήμερα, η ποιοτικότερη πιπερόριζα καλλιεργείται στην Καραϊβική. Είναι αγαπημένο και απαραίτητο συστατικό της ινδικής, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας. Το ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, ένα συστατικό που όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση. Εκτός, όμως, από τη γεύση και το άρωμα που δίνει στα φαγητά, το τζίντζερ έχει και μεγάλη θρεπτική αξία.

Σαλάτες, φαγητά, ροφήματα, όλα νοστιμίζουν με την πιπεράτη γεύση του τζίντζερ, επίσης και με τις επιδράσεις του στον οργανισμό μας.

Τι περιέχει

Το τζίντζερ αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Επιπλέον, περιέχει αρκετό κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του.
H χαρακτηριστική του γεύση νοστιμίζει φαγητά, σάλτσες, γλυκά, ροφήματα και κοκτέιλ ποτών. Μπορείτε να το καταναλώσετε ωμό, αλλά και μαγειρεμένο. 

Προτάσεις

Στις σαλάτες 

Αν θέλετε να δώσετε στη σαλάτα σας πιο πικάντικη γεύση και περισσότερες ευεργετικές ουσίες, προσθέστε μερικά κομματάκια πιπερόριζας. Ταιριάζει υπέροχα με τις πράσινες σαλάτες που συνοδεύονται από ντρέσινγκ με λεμόνι.

Στα φαγητά

Κοτόπουλο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι για 4 φιλέτα κοτόπουλου σοτάρετε ελαφρά με 5 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 πολύχρωμες πιπεριές και 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, καθώς και μία λεπτή φέτα ψιλοκομμένο τζίντζερ. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα φιλέτα και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν. Το κοτόπουλο με τζίντζερ συνοδεύεται τέλεια με ρύζι. 

Μπιφτέκια: Ζυμώνετε τον κιμά με όλα τα υλικά της συνταγής σας και προσθέσετε μία κουταλιά τζίντζερ σε σκόνη ανά κιλό κιμά.
Αρακάς-φασολάκια: Προσθέτετε 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα μία φέτα τζίντζερ (φρεσκοτριμμένο) ανά κιλό λαχανικών.

Στα γλυκά
Μπορείτε, επίσης, να βάλετε τριμμένο τζίντζερ σε διάφορα γλυκά, όπως σε κουλουράκια, μπισκότα και κέικ. Για κέικ, κουλουράκια και μπισκότα χρησιμοποιήστε ανά 3½ φλιτζάνια αλεύρι 1½ κουταλιά τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σε σκόνη.

Παρασκευάζεται ανάλογα. Η φρέσκια ρίζα παρασκευάζεται ως έγχυμα ρίχνοντας ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1 κουταλάκι του τσαγιού βότανο και το αφήνουμε 5 λεπτά. Το ρόφημα αυτό το πίνουμε όποτε χρειάζεται. Η αποξηραμένη ρίζα παρασκευάζεται ως αφέψημα. Ρίχνουμε 1,5 κουταλιά του τσαγιού βότανο σε 1,5 φλιτζάνι νερό. Μόλις το νερό βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει 5-10 λεπτά. Το ρόφημα το πίνουμε όποτε χρειάζεται.

Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν από την λήψη οποιουδήποτε βοτάνου. Η θεραπεία με βότανα είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά την φαρμακολογική σας θεραπεία.


Διατηρείται σε γυάλινο βάζο και σε μέρος δροσερό.

Λεπτομέρειες προϊόντος
Κριτικές
Χωρίς σχόλια

Μάθετε τα τελευταία νέα μας και ειδικές προσφορές

Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο οποτεδήποτε. Για να δείτε πώς, ανατρέξτε στα στοιχεία επικοινωνίας στην Ανακοίνωση Νομικού Περιεχομένου.

Custom

This is a custom side bar, you can put any content here.

Ρυθμίσεις

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή