Κάρυ - Curry Μεγαλύτερη προβολή

Κάρι - Curry

Νέο προϊόν

Κάρι - Curry

Το κάρι δεν είναι μπαχαρικό, αλλά ένα μείγμα μπαχαρικών.

Πρόκειται για μείγμα πολλών επιμέρους μπαχαρικών, τα οποία χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές αναλογίες ανάλογα με τη χρήση δίνοντας τελικά χιλιάδες εκδοχές του μπαχαρικού που ονομάζουμε κάρι.

Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία των 110 ,250,500 και 1000γραμμαρίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες

1,10 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Κάρι - Curry

Το κάρι δεν ένα μπαχαρικό, αλλά ένα μείγμα μπαχαρικών.

Πρόκειται για μείγμα πολλών επιμέρους μπαχαρικών, τα οποία χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές αναλογίες ανάλογα με τη χρήση δίνοντας τελικά χιλιάδες εκδοχές του μπαχαρικού που ονομάζουμε κάρι. Τα συστατικά αυτά μπορεί στην Ινδία να φτάνουν μέχρι και τα σαράντα. Το κίτρινο χρώμα του το οφείλει στην χρυσόριζα (κουρκουμά), Τα πιο σημαντικά συστατικά του είναι το τζίντζερ, το κάρδαμο, το πιπέρι, το κύμινο, ο κόλιανδρος, η κανέλα, το γαρίφαλο, κ.α Η αναλογία του πιπεριού καθορίζει και την κατηγορία στην οποία κατατάσσεται το κάρυ: απαλό, μέτριο και καυτερό.

Η διατροφή που περιέχει κάρι μπορεί να συντελέσει στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου, ενώ η κουρκουμίνη που υπάρχει σε αυτό, σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Η κουρκουμίνη αποτελεί εδώ και χρόνια αντικείμενο μελέτης για τις θεραπευτικές ιδιότητές της και μεταξύ άλλων δοκιμάζεται ως θεραπεία για την αρθρίτιδα και την άνοια.

Σε πολλές κουζίνες της Ανατολής μαγειρεύουν σχεδόν τα πάντα με κάρι. Στη Δύση, προτιμάται κυρίως στο ψάρι και το κρέας και φυσικά στο ρύζι.

Το κάρι, ασπίδα προστασίας έναντι της γήρανσης του εγκεφάλου.

Η κουρκουμίνη, ουσία που περιέχεται στην κουρκούμη (όπως είναι επιστημονικά γνωστό το κάρυ), έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Κάρι για γερή καρδιά.

Ο κουρκουμάς που περιέχει το κάρι ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα με αποτέλεσμα να επουλώνονται οι βλάβες που προκαλούνται από καρδιακά επεισόδια.

Το κάρι «προστατεύει» το συκώτι.

Το κάρι φαίνεται πως καθυστερεί τη βλάβη στο συκώτι. Προηγούμενη έρευνα υπέδειξε ότι η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορεί ενδεχομένως να βοηθούν στην καταπολέμηση της νόσου.

Διατηρείται σε γυάλινο βάζο και σε μέρος δροσερό.

Προτείνουμε επίσης

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία