Καφές Στιγμιαίος Αλεσμένος Ελαφρύς

Στιγμιαίος  Καφές σε Σκόνη Ελαφρύς 

Διατίθεται σε αεροστεγή συσκευασία των: 100, 250, 500 και 1000γραμ.

ΠερισσότεραShow less
2,78 € (με Φ.Π.Α.).
Γραμμάρια
Αναφορά:
Αγαπημένα0
Σύγκριση0
Περιγραφή

Στιγμιαίος καφές αλεσμένος, ελαφρύς. Πίνεται ζεστός  ή παγωμένος με παγάκια και κάνει πλούσιο αφρό.

Σύμφωνα με τον λαϊκό μύθο ή απλά τη ζωηρά διανθισμένη περιγραφή της πραγματικότητας το φραπέ ανακαλύφθηκε τυχαία κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης του 1957. Ο κ. Δημήτρης Βακόνδιος, πωλητής στο περίπτερο καφέδων και προϊόντων επεξεργασμένου γάλακτος του εισαγωγέα Ανδρέα Δρίτσα, κατά την διάρκεια διαλλείματος και μη διαθέτοντας ζεστό νερό έβαλε στιγμιαίο καφέ Nescafe σε ένα σέικερ μαζί με κρύο νερό και ζάχαρη, τα κούνησε και δημιούργησε τον πρώτο καφέ φραπέ. Όπως ο ίδιος δήλωσε μετά από χρόνια, δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως ένα απλό πείραμα τον οδήγησε στην εφεύρεση του διασημότερου καφέ στην Ελλάδα.
Η ελληνική έκδοση της wikipedia αναφέρει τα εξής για το φραπέ: “Ο καφές φραπέ είναι ένας ελληνικός καφές που παρασκευάζεται από στιγμιαίο μεν καφέ ειδικής επεξεργασίας αφυδάτωσης και πίνεται παγωμένος, με καλαμάκι. Διατίθεται στο εμπόριο σε ατομικά φακελάκια ή σε άλλη συσκευασία μεταλλική ή ακόμη και με πλαστικό σέικερ.” Η λέξη frappe προέρχεται από την Γαλλική γλώσσα και σημαίνει χτυπημένος ή ανακατεμένος.

ΠερισσότεραShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
Κριτικές
Χωρίς σχόλια
You may also like
1,46 € (με Φ.Π.Α.).
Άγρια Μέντα ή Φλισκούνι Mentha aquatica, Μέντα η υδροχαρής, Φλουσκούνι, Βρωμοδυόσμος, Φλεσκούνι, φλουσκούνι, Βληχώνι, Γληφώνη, Γληχούνι, Πριντζιόλλα. Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία των 35-50 γραμμαρίων.

Ρυθμίσεις

Κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή