Μέλι Ερείκης ΒΙΟ

Μέλι Ερείκης Βιολογικό

Διατίθεται σε γυάλινη συσκευασία 450 & 950 γραμμαρίων.

ΠερισσότεραShow less
9,38 € (με Φ.Π.Α.).
Γραμμάρια
Αναφορά:
Αγαπημένα1
Σύγκριση0
Περιγραφή

Το Μέλι Ερείκης (σουσούρα) είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού. Έχει χαρακτηριστική γεμάτη γεύση με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας, έντονο γήινο άρωμα των λουλουδιών της Ερείκης και ένα ιδιαίτερο κοκκινοχάλκινο χρώμα που μετατρέπεται σε ένα υπέροχο χρώμα καραμέλας μετά την κρυστάλλωση του η οποία πραγματοποιείται πολύ γρήγορα (1 – 3 μήνες από την συλλογή του). Συγκαταλέγεται στην ελίτ των Ελληνικών μελιών και αρέσει ιδιαίτερα στους απαιτητικούς καταναλωτές. Ταξιδέψτε στην Ελληνική φύση με αυτό το πραγματικά ξεχωριστό μέλι!

Συλλέγεται από τις νεκταροέκρισεις της φθινοπωρινής ερείκης γνωστή και ως «σουσούρα» – (Erica verticillata). Ιδιαίτερα τονωτικό για τις μέλισσες. Για τους γνώστες επιτυχημένη ανθοφορία ισοδυναμεί με δεύτερη άνοιξη για τα μελίσσια! Στη Γαλλία το μέλι αυτό συγκαταλέγεται –μαζί με της καστανιάς και της λεβάντας- στα καλύτερα γαλλικά μέλια. Οι Γάλλοι παρασκευάζουν – μόνο μ’ αυτό το μέλι – το γνωστό γαλλικό μελόψωμο. Το βιολογικό Μέλι Ερείκης «ΦΑΣΙΛΗΣ» βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο στην κατηγορία του στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικής Μελισσοκομίας «BIOLMIEL» για 2η συνεχόμενη χρονιά το 2011 όπως και το 2010. Συλλέγετε από τις χαράδρες και τις κατάφυτες πλαγιές του Όρους Πάρνωνα (Αρκαδία) στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 200μ. – 800μ. από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου με ιδιαίτερα απρόβλεπτη παραγωγή λόγο της ευαισθησία του στις μεταβολές του καιρού. Η περιοχή του Όρους Πάρνωνα και της χαράδρας του Λεωνιδίου – Μονής Ελώνης όπου και συλλέγεται το μέλι μας συμπεριλαμβάνονται στο Δίκτυο NATURA 2000 το οποίο αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο περιοχών, οι οποίες φιλοξενούν φυσικούς οικοτύπους & οικοτύπους ειδών που είναι σημαντικοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με το τέλος του τρύγου φιλτράρεται με προσοχή και συσκευάζεται σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα από την συλλογή του στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας κατευθείαν σε γυάλινα βάζα, εν συνεχεία αποθηκεύεται σε σκοτεινό, ξηρό και σταθερά σε χαμηλή θερμοκρασία χώρο, έτοιμο να διατεθεί προς κατανάλωση όπως το προσφέρει η πλούσια Ελληνική φύση & πάντα με την φροντίδα και τη εγγύηση της Οικογένειας Φασιλή!

Γενικές Πληροφορίες   

Διατροφικές Πληροφορίες (ανά 100g)

Είδος: Βιολογικό μέλι ερείκης

Ενέργεια: 329 Kcal

Κατηγορία: Νέκταρ        

Πρωτεΐνες:  0,35 g

Χρώμα: Κόκκινο σκούρο        

Υδατάνθρακες: 81,5 g

Γεύση: Ιδιαίτερη (Ελαφρά υπόπικρη)        

Λιπαρά: 0,00 g

Άρωμα:  Ιδιαίτερο – ευχάριστο        

Συνθήκες Αποθήκευσης

Κρυστάλλωση:  1-3 μήνες        

Διατηρείται σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό & άοσμο χώρο (< 15°C για μακρά περίοδο αποθήκευσης. Το μέλι Ερείκης κρυσταλλώνει δύσκολα. Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μια φυσική διαδικασία που εξαρτάται μόνο από την φυτική του προέλευση. Η επαναφορά του στην αρχική του κατάσταση γίνεται με ήπια θέρμανση (μπεν μαρί).

Περιοχή: Νοτιοανατολική Πελοπόννησος
Περίοδος: Οκτώβριος – Νοέμβριος

ΠερισσότεραShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
Κριτικές
Χωρίς σχόλια
You may also like

Ρυθμίσεις

Κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή