Έκπτωση! Βερβένα - Vervena - Verbena Μεγαλύτερη προβολή

Βερβένα - Vervena - Verbena

Νέο προϊόν

Βερβένα - Vervena - Verbena

Η βερβένα ή Verbena, Vervena ή Verbena bonariensis είναι ένα πολυετές, μεγάλο φυτό με μικρά χρωματιστά άνθη

Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία 30 γραμμαρίων

Περισσότερες λεπτομέρειες

2,07 € με Φ.Π.Α

-10%

2,30 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Βερμπένα (Verbena) Η βερβένα γνωστή και ως ιεροβοτάνι, σπληνόχορτο, σταυροβότανο, σταυρόχορτο, γοργογιάννη, σπυρόχορτο (Αγγλικά: Simpler’s Joy, Holy Herb, mosquito plant, wild hyssop, Blue Vervain, tears of Isis) είναι γένος φυτών που περιλαμβάνει 250 είδη μεταξύ των οποίων είναι η Vervena officinalis (Βερβένα η φαρμακευτική)  η οποία διαθέτει φαρμακευτικές ιδιότητες και ανήκει στην οικογένεια των Βερβεριδοειδών (Verbenaceae).

Είναι από τα ιερότερα βότανα των Δρυΐδων και ονομαζόταν και «hiera botane» (ιερό βότανο) από τους Ρωμαίους, που το χρησιμοποιούσαν για να εξαγνίσουν σπίτια και ναούς.

Είναι βότανο που ενισχύει το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα χαλαρώνει από την ένταση και το στρες. Χρησιμοποιείται στην κατάθλιψη, τη μελαγχολία, σε περιπτώσεις υστερίας και κρίσεων αλλά και κατά της αϋπνίας. Σαν εφιδρωτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πρώτα στάδια ενός πυρετού. Σαν ηπατικό έχει διαπιστωθεί ότι βοηθά στις περιπτώσεις φλεγμονής της χοληδόχου κύστης και ίκτερου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλύσεις του στόματος, κατά της τερηδόνας και των παθήσεων των ούλων. Στην κινέζικη ιατρική το ιεροβοτάνι χρησιμοποιείται για την ελονοσία, προβλήματα εμμήνων, γρίπη, πυρετό, ουλίτιδα, καλόγερους και ουρικές διαταραχές. Τα αποξηραμένα φύλλα του βοτάνου χρησιμοποιούνται ως μαλακτικά για το στομάχι και βελτιώνουν την κατάσταση της επιδερμίδας.

Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές ενδείκνυται για παθήσεις του συκωτιού και της χοληδόχου κύστεως, ως δυναμωτικό του νευρικού συστήματος , αντικαταθλιπτικό και αποτελεσματικό κατά της ημικρανίας και των πονοκεφάλων νευρικής και κυκλοθυμικής φύσης.

Παρασκευή και δοσολογία:

Παρασκευάζεται ως έγχυμα. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-3 κουταλιές του τσαγιού ξηρό βότανο και το αφήνουμε σκεπασμένο 10-15 λεπτά. Το ρόφημα μπορούμε να το πίνουμε έως τρεις φορές την ημέρα.

Υπό μορφή βάμματος η δοσολογία είναι 2-4  ml  βάμματος τρεις φορές την ημέρα.

Προφυλάξεις:

Έχει εξακριβωθεί ότι το γλουκονικό βερμπανίνη σε συνηθισμένες δόσεις προκαλεί αραίωση των βλεννών, ενώ σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμέτους, μέχρι και παράλυση του κεντρικού νευρικού συστήματος. Δεν πρέπει να λαμβάνεται από εγκύους.

Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν από την λήψη οποιουδήποτε βοτάνου. Η θεραπεία με βότανα είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά την φαρμακολογική σας θεραπεία.

Προτείνουμε επίσης

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία