Έκπτωση! Καλαμποκιού Γένια ( Maidis stigmata conc ) ( Corn silk cut ) Μεγαλύτερη προβολή

Καλαμποκιού Γένια ( Maidis stigmata conc ) ( Corn silk cut )

Νέο προϊόν

ΚαλαμποκιούΓένια ( Maidis stigmata conc ) ( Corn silk cut )

Το καλαμπόκι ή αραβόσιτος ο κοινός (Zea Mays)

Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία 40 γραμμαρίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες

1,53 € με Φ.Π.Α

-10%

1,70 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

ΚαλαμποκιούΓένια ( Maidis stigmata conc ) ( Corn silk cut )

Το καλαμπόκι ή αραβόσιτος ο κοινός (Zea Mays)

Ως θεραπευτικό βότανο (medicinal plant), χρησιμοποιούνται οι τριχοειδείς κλωστές (stigmata maydis),  που περιβάλλουν τον καρπό μαζί με τον φλοιό, τα πασίγνωστα σε όλους μας γένια ή μαλλιά ή μουστάκια καλαμποκιού.

Το μέρος αυτό του φυτού θεωρείται σήμερα από τους πιο θαυματουργούς πρωταγωνιστές της σύγχρονης βοτανοθεραπείας και ομοιοπαθητικής. Περιέχει βιταμίνες Β, C και Κ, πυρίτιο , ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες καθώς και το πρόσφατα ανακαλύφθηκε παρα-άμινο-βενζοϊκό οξύ, ουσία που απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία και χρησιμοποιείται σήμερα ευρύτατα  στην παραγωγή αντηλιακών προϊόντων.

Τα μουστάκια καλαμποκιού είναι ένα πολύτιμο διουρητικό βότανο. Επίσης καταπραϋνει τις ερεθισμένες ουροποιητικές οδούς, την κυστίτιδα και τη νεφρίτιδα. Σαν καταπραϋντικά (μαλακτικά) διουρητικά, τα Γένια Καλαμποκιού βοηθούν σε κάθε ερεθισμό του ουροποιητικού συστήματος. Χρησιμοποιούνται για προβλήματα νεφρών στα παιδιά και σαν μαλακτικό του ουροποιητικού σε συνδυασμό με άλλα βότανα για τη θεραπεία της κυστίτιδας, της ουρηθρίτιδας, της προστατίτιδας.

   Χρησιμοποιείται για λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης ,  για φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος, για την φλεγμονή του προστάτη , πέτρες στα νεφρά και προβλήματα στην ενούρηση. Επίσης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας , διαβήτη , υψηλή αρτηριακή πίεση , την κούραση  και τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Μπορεί να συνδυαστεί με την Αγριάδα ή την Αχιλλέα για τη θεραπεία της κυστίτιδας.

Τα γένια καλαμποκιού χρησιμοποιούνται σε μορφή εγχύματος:

1-3 κ σούπας αποξηραμένου βοτάνου για κάθε φλιτζάνι βραστό νερό. Καταναλώνεται 2-3 φορές την ημέρα, ιδανικά 2 ώρες πριν από κάθε γεύμα όταν πρόκειται για περιπτώσεις βακτηριακών μολύνσεων.

 

Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν από την λήψη οποιουδήποτε βοτάνου. Η θεραπεία με βότανα είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά την φαρμακολογική σας θεραπεία.

Προτείνουμε επίσης

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία