Τα Άνθη Κανέλας έχουν καφέ χρώμα. Είναι το κλειστό λουλούδι του δέντρου cassia που μαζεύτηκε μετά την ανθοφορία, όσο οι καρποί είναι ακόμη άγουροι. Η επεξεργασία τους είναι απλά η ξήρανση στον ήλιο. Η γεύση τους είναι κοντά στην κανέλα, αλλά πολύ ισχυρότερη και γλυκιά με ένα πιο floral & οινώδες άρωμα. Το άνθος της κανέλας είναι μικροί σκουρόχρωμοι κάλυκες που περιέχουν μέσα τον αποξηραμένο καρπό και εξωτερικά μοιάζουν πολύ με τα μοσχοκάρφια.
Xρησιμοποιείται συχνά σε κομπόστα φρούτων και με ανάμεικτα μπαχαρικά την ζαχαροπλαστική.
Τα άνθη της κανέλας τα συναντάμε συχνά τόσο στην κινέζικη όσο και στην ινδική κουζίνα
Θεωρείται η ελίτ της κανέλας για πιο ντελικάτα πιάτα...
Εκτός από την ευρεία χρήση του στην μαγειρική κα την ζαχαροπλαστική ως άρτυμα καταναλώνεται ποικιλοτρόπως. Το αφέψημα είναι ένα εξαιρετικά ευχάριστο τσάι που βοηθά τη πέψη και μπορεί να λαμβάνεται σε καθημερινή βάση.
Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν από την λήψη οποιουδήποτε βοτάνου. Η θεραπεία με βότανα είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά την φαρμακολογική σας θεραπεία.
ΠερισσότεραShow less