Ταραξάκο-Πικραλίδα-Αγριοράδικο
Ταραξάκο, το γνωστό ραδίκι του βουνού. Λέγεται και αγριοράδικο η “πικραλίδα”. Η καταγωγή της λέξεης είναι ελληνική και σημαίνει, αυτό που θεραπεύει τις ταραχές.
Το ταραξάκο είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, και μέταλλα όπως, σίδηρο, κάλιο ( η πιο δυναμική πηγή καλίου)-μαγνήσιο,-μαγγάνιο, θείο, νάτριο,ψευδάργυρο. Περιέχει ακόμη βιταμίνες: Α, Β-όπως νιασίνη, ριβοφλαβίνη,θειαμίνη,φολικό οξύ,βιταμίνη C,βιταμίνη D, βιταμίνη Ε,βιταμίνη Κ, φλαβονοειδή και τέλος καροτενοειδή.
Παρασκευάζουμε όλα τα μέρη του φυτού -αποξηραμένα ή μη -αφεψήματα ή εγχύματα.
Έγχυμα:
Μία κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα ή και άνθη του βοτάνου για ένα μεγάλο φλιτζάνι βραστό νερό… μπορούμε να πίνουμε ένα φλιτζάνι πριν το φαγητό μας ή πριν τον βραδινό ύπνο
Αφέψημα:
2-3 μικρές κουταλιές από ρίζα ταραξάκο σε ένα φλιτζάνι νερό, το σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά και πίνουμε.
Άριστο σαν αναψυκτικό το καλοκαίρι με την προσθήκη λεμονιού.
Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό πριν από την λήψη οποιουδήποτε βοτάνου. Η θεραπεία με βότανα είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά την φαρμακολογική σας θεραπεία.
ΠερισσότεραShow less