Λικέρ Κουμ Κουάτ.

Λικέρ Κουμ Κουάτ.

20%vol

500ml

13,80 € (με Φ.Π.Α.).
Αναφορά:
PayPal
Αγαπημένα1
Προσθήκη για σύγκριση0
Περιγραφή

Κουμ Κουάτ.

Κουμ κουάτ Λικέρ.

Το χρυσό πορτοκάλι στα κινέζικα είναι ‘kam kwat’ και από εκεί έμεινε να αποκαλείται κουμ κουάτ (kumquat στα αγγλικά) το παράξενο αυτό δέντρο που καλλιεργείται εκτεταμένα στην Κέρκυρα από το 1924. Λέγεται, μάλιστα, ότι το έφερε στο νησί ο Βρετανός γεωπόνος Μέρλιν. Μετά από υπουργική απόφαση του 1994, μάλιστα, ανακηρύχθηκε προϊόν ποιότητας προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.

Το Κουμ κουάτ είναι ένα δέντρο που ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών και δεν ξεπερνά τα 2,5 μέτρα ύψος. Ο καρπός του ωριμάζει το Δεκέμβριο και, όπως και σε άλλα εσπεριδοειδή, από πράσινος γίνεται πορτοκαλί. Έτσι, η καταλληλότερη περίοδος για το μάζεμα είναι από τον Ιανουάριο μέχρι το Φεβρουάριο. Ο καρπός είναι πιο μικρός κι από το μανταρίνι, έχει κουκούτσια και τρώγεται με τη φλούδα. Όπως όλα τα εσπεριδοειδή, είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και C. Η γεύση του όμως είναι ιδιαίτερα οξεία και γλυκόπικρη γι’ αυτό και συνήθως δεν τρώγεται ωμό.

Είναι όμως εξαιρετικό για λικέρ, μαρμελάδες και γλυκό του κουταλιού. Γι’ αυτό, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μεταποιείται στο νησί της Κέρκυρας ενώ σημαντικό ποσοστό των παραγόμενων προϊόντων εξάγεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Κουμ κουάτ καλλιεργείται εντατικά στην Κέρκυρα και, συγκεκριμένα, στο βόρειο μέρος του νησιού, στον κάμπο Νυμφών, στην περιοχήΠλάτωνα όπου το έδαφος, το ήπιο κλίμα και το νερό της περιοχής ευνοούν την ανάπτυξη και την καρποφορία του. Οι καλλιέργειες καλύπτουν συνολικά πάνω από 500 στρέμματα. Κάθε χρόνο η παραγωγή πλησιάζει τους 140 τόνους.

Το «ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ της Κέρκυρας», είναι ένα ευχάριστο ηδύποτο που παράγεται από τους καρπούς του κουμκουάτ με άρωμα και γεύση που παραπέμπει σε εκείνο του πορτοκαλιού και της φράουλας, που παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Κέρκυρας. 

Λεπτομέρειες προϊόντος
Κριτικές
Χωρίς σχόλια

Μάθετε τα τελευταία νέα μας και ειδικές προσφορές

Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο οποτεδήποτε. Για να δείτε πώς, ανατρέξτε στα στοιχεία επικοινωνίας στην Ανακοίνωση Νομικού Περιεχομένου.

Custom

This is a custom side bar, you can put any content here.

Ρυθμίσεις

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή