Ρίγανη (Origanum Vulgare)

Ρίγανη (Origanum Vulgare)

 


Η ρίγανη είναι αυτοφυές φυτό της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας. Το όνομα της προέρχεται από τις λέξεις όρος και γάνος (λαμπρότητα), φυτό, δηλαδή, που λαμπρύνει το βουνό.

Διατίθεται σε διάφανη συσκευασία των 80 ,250 , 500 και1000 γραμμαρίων

 (τριμμένη).

Διατίθεται σε διαφανή συσκευασία μάτσου (50 γραμ.+, - 10) 1,73€ 

ΠερισσότεραShow less
1,73 € (με Φ.Π.Α.).
Γραμμάρια
Αναφορά:
Αγαπημένα1
Σύγκριση0
Περιγραφή

Ρίγανη (Origanum Vulgare)

Η ρίγανη είναι αυτοφυές φυτό της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας. Το όνομα της προέρχεται από τις λέξεις όρος και γάνος (λαμπρότητα), φυτό, δηλαδή, που λαμπρύνει το βουνό.

 Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται κυρίως η σατουρέια η παρνασσική ως καρύκευμα. Η γνωστή πάντως ρίγανη που προέρχεται από το φυτό Origanum Vulgare χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα κυρίως ως φάρμακο για δηλητηριάσεις, σπασμούς, πρηξίματα κ.ά.
Στην αρχαία Ελλάδα αποτελούσε σύμβολο χαράς και ευτυχίας. Ο Αριστοτέλης έγραφε ότι, αν κάποιο τραυματισμένο κατσίκι από βέλος κυνηγού, έτρωγε ρίγανη, η πληγή του έκλεινε. Οι κυνηγοί μέχρι και σήμερα συνηθίζουν, όταν σκοτώσουν ένα θήραμα, να βάζουν στην κοιλιά του μερικά κλωνάρια ρίγανη, για να μη μυρίσει μέχρι να φθάσουν σπίτι.
Η ρίγανη είναι ένα από τα φυτά με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.
Ρίχνεται μία πρέζα ρίγανη σε ένα φλιτζάνι νερό και το βράζετε για λίγα λεπτά. Το στραγγίζετε και το πίνετε.Χρησιμοποιείται πολύ και στη μαγειρική. Η ρίγανη είναι το βασικό συστατικό της Μεσογειακής Κουζίνας. Θεωρείται το πιο δημοφιλές μπαχαρικό στην κουζίνα και ταιριάζει με κρέας, ψάρι, λαχανικά, σάλτσες, σαλάτες. Ταιριάζει πολύ στο ψητό ψάρι αλλά και στο κρέας και τα λαχανικά.

Η γεύση της είναι έντονη, πικάντικη και ελαφρώς πικρή.

Γενικά έχει ανθεκτικότητα στο μαγείρεμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την αρχή.

Τοποθετήστε ένα γλαστράκι στο παράθυρο της κουζίνας σε θέση με πολύ φως. Είναι φυτό που δεν έχει μεγάλες ανάγκες σε νερό. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να το σαπίσει. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να μείνει σε εξωτερικό χώρο, καθώς είναι ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Κόψτε κλωναράκια μαζί με τα φύλλα και χρησιμοποιήστε τα ολόκληρα.

 Διατηρείται σε γάλινο βάζο και σε μέρος δροσερό.

ΠερισσότεραShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
Κριτικές
Χωρίς σχόλια
You may also like
1,46 € (με Φ.Π.Α.).
Ταραξάκο-Πικραλίδα-Αγριοράδικο Ταραξάκο, το γνωστό ραδίκι του βουνού. Λέγεται και αγριοράδικο η “πικραλίδα”. Η καταγωγή της λέξης είναι ελληνική και σημαίνει, αυτό που θεραπεύει τις ταραχές. Διατίθεται σε διαφανή...
1,00 € (με Φ.Π.Α.).
Μπούκοβο Γλυκό Καπνιστό  Όταν ωριμάσουν και κοκκινίσουν οι γλυκές πιπεριές συλλέγονται και πηγαίνουν προς το ξηραντήριο για να αποξηραθούν. Έπειτα θρυμματίζονται ώσπου να γίνει το μπαχαρικό που αποκαλούμε Γλυκό...
1,00 € (με Φ.Π.Α.).
Καπνιστό κόκκινο Καυτερό πιπέρι (Smoked red pepper) Πρόκειται για ένα μπαχαρικό το οποίο παράγεται από κόκκινη πιπεριά, αφού πρώτα αποξηραθεί με τη χρήση φωτιάς και καπνού, ο οποίος προέρχεται από ατόφιο ξύλο οξιάς....

Ρυθμίσεις

Κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Μοιράστε

Μενού

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας.

Εγγραφή